ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020

Άτακτη υποχώρηση Μητσοτάκη μετά τις απειλές της TUI

Για «δράμα» γύρω από τις διακοπές πολλών Γερμανών στην Ελλάδα καθώς «η TUI απειλούσε με ακύρωση όλων των ταξιδιών» λόγω της νέας φόρμας που πρέπει να συμπληρώνουν οι ταξιδιώτες κάνει λόγο στην ηλεκτρονική της έκδοση η Bild.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της BILD, η κυρίαρχος της τουριστικής αγοράς TUI..
απείλησε ακόμη και με άμεση ακύρωση όλων των ταξιδιών της. Ο λόγος ήταν η διαμάχη για μια «ακραία οδηγία καραντίνας της ελληνικής κυβέρνησης (σ.σ. βάσει του σχεδίου)», τονίζει και προσθέτει: «Τυχαία επιλεγμένοι επισκέπτες θα υποβάλλονταν στο αεροδρόμιο σε τεστ κορωνοϊού και στη συνέχεια θα έπρεπε να μπουν για 36 ώρες σε καραντίνα […] μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα».
«Πώς όμως να περάσουν οι τουρίστες 36 ώρες σε καραντίνα; Τα ξενοδοχεία θα έπρεπε να δημιουργήσουν ξεχωριστούς χώρους προκειμένου οι πελάτες να μην έχουν επαφή με άλλους. Θα έπρεπε να φροντίσουν οι ίδιοι (σσ. οι πελάτες) για τη διατροφή τους και δεν θα επιτρεπόταν να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο», σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, «μάνατζερ της TUI διαπραγματευόταν τη Δευτέρα με τον υπουργό Τουρισμό της Αθήνας Χάρη Θεοχάρη και το μήνυμα του ομίλου ήταν ξεκάθαρο: Με τέτοιο κανονισμό δεν στέλνουμε πελάτες στην Ελλάδα». Σημειώνεται πως μετά τη συνάντηση δεν υπήρξε καμιά αναφορά από την κυβέρνηση ή τον υπουργό στο ζήτημα. Αντίθετα ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε σε μια «σημαντική στρατηγική συμφωνία» και προβλήθηκε η αναφορά της TUI πως θα προσπαθήσει φέτος να φέρει στην Ελλάδα το 50% των τουριστών που είχε φέρει την προηγούμενη χρονιά.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των γερμανικών ΜΜΕ το κλίμα ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό που προβλήθηκε. Η TUI απείλησε ανοιχτά με ακύρωση όλων των ταξιδιών δηλώνοντας εξοργισμένη για τις αποφάσεις και τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης. Τελικά, σύμφωνα με την Bild, «ο υπουργός τηλεφώνησε εσπευσμένα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος υπό τις απειλές υπαναχώρησε και ο κανονισμός που αφορά την καραντίνα αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή». 

- πηγή: tvxs