ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Σε ψαροταβέρνα στο Χόρτο ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

Στο αγαπημένο του εστιατόριο στην παραλία του Χόρτου στο Πήλιο δείπνησε την Πέμπτη 2 Ιουλίου ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, και πρώην Βουλευτής των Συντηρητικών, Στάνλεϊ Τζόνσον, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα από το Λονδίνο με ενδιάμεση πτήση από τη Σόφια της Βουλγαρίας.
Ο Στάνλεϊ Τζόνσον βρέθηκε στην Ελλάδα, κόντρα στην ταξιδιωτική..
οδηγία της κυβέρνησης της Βρετανίας, σύμφωνα με την οποία πρέπει να γίνονται μόνο τα απαραίτητα ταξίδια σε άλλες χώρες.

Δεδομένου ότι οι απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία απαγορεύονται έως τις 15 Ιουλίου, ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον έφτασε στην Ελλάδα μέσω άλλης χώρας με την Independent να μεταδίδει ότι ταξίδεψε στην Αθήνα μέσω Βουλγαρίας.
Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους πραγματοποίησε αυτό το ταξίδι, ο Στάνλεϊ Τζόνσον ανέφερε στη Daily Mail: «Είμαι στο Πήλιο για να διευθετήσω κάποιες απαραίτητες εκκρεμότητες και να θωρακίσω την ιδιοκτησία από τον κορωνοϊό εν όψει της επερχόμενης σεζόν ενοικίασης».
πηγή φωτο: magnisianews
Φυσικά το ταξίδι του προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών στη Βουλή των Κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της Rosena Allin-Khan του Εργατικού κόμματος, που είπε:  «Οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν τις οδηγίες - δεν θα πάνε όλοι φέτος διακοπές. Φαίνεται πως αυτοί που είναι πιο κοντά στον πρωθυπουργό έχουν διαφορετικούς κανόνες».
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, ο δήμαρχος του νότιου Πηλίου, Μιχαήλ Μιτζικός σχετικά με την άφιξη του Στάνλεϊ Τζόνσον δήλωσε ότι αν ήρθε παράνομα θα το κρίνουν οι ελληνικές αρχές και επεσήμανε ότι και ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού οφείλει να συμμορφωθεί στις υποδείξεις καθώς τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, «τηρούνται ευλαβικά από τους 2.000 καταγεγραμμένους κατοίκους του χωριού.
Ο Στάνλει Τζόνσον είναι εδώ και χρόνια ιδιοκτήτης ξενώνα στο Χόρτο στο Νότιο Πήλιο, τον οποίο νοικιάζει σε ομοεθνείς του. Η Βίλα Ειρήνη της οικογένειας Τζόνσον, είναι για χρόνια το αγαπημένο καταφύγιο για διακοπές τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Μετά το διαζύγιο από τη σύζυγό του ο Μπόρις Τζόνσον, είχε επιλέξει το Χόρτο για να αποδράσει με τη νεαρή σύντροφό του τότε Κάρι Σίμοντς, την Πρωτοχρονιά του 2019, όπου εντοπίστηκαν από Άγγλους να τρώνε μαζί σε ταβερνάκι στο Λαύκο.