ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020

Αντιδημοκρατικός κατήφορος

Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις παραπέμπει ευθέως σε ρυθμίσεις που έγιναν επί χούντας

«Πρόκειται για έναν νόμο ο οποίος έρχεται να καταργήσει το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και εκ των προτέρων είναι ένα νομοσχέδιο που προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους προτίθενται να διαδηλώσουν». Αυτό είπε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας..
του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη για το νομοσχέδιο περι διαδηλώσεων που κατατέθηκε χτες στη Βουλή.και «παραπέμπει ευθέως σε ρυθμίσεις που έγιναν επί χούντας».
Η πρώην υπουργός, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 103,6, τόνισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βάζει αστικές ευθύνες στον διοργανωτή της διαμαρτυρίας, λέγοντας πως η κυβέρνηση κάνοντας λογικές ακροβασίες προσπαθεί να πείσει ότι έρχεται να διευθετήσει ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κυκλοφοριακό για παράδειγμα.
Ο περιορισμός του δικαιώματος στη διαμαρτυρία, πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη, έρχεται σε μία στιγμή που η κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία και στα εργασιακά είναι τραγική, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, και η κυβέρνηση φοβάται να αντιμετωπίσει τον εαυτό της και την πραγματικότητα.
Σημείωσε, τέλος, πως αντί η κυβέρνηση να κοιτάξει να μειώσει τις εντάσεις και να ρυθμίσει θέματα της οικονομίας και της εργασίας προκειμένου να μην δημιουργηθούν κοινωνικές αναταραχές, προσπαθεί να καταπνίξει τις αντιδράσεις, καταλήγοντας πως πρόκειται για «έναν κατήφορο αντιδημοκρατικό » και ότι η ίδια δεν κατανοεί γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να συγκρούεται και να αυξάνει τις κοινωνικές αντιδράσεις και να προκαλεί τη στιγμή που η χώρα έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα.