ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

Συμβαίνει στην Ευρώπη

Τον φάκελο Brexit ανοίγει η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Συμβαίνει στην Ευρώπη» με τον Γιώργο Παπαγεωργίου και την Κλειώ Νικολάου το Σάββατο 4 Ιουλίου στις 14:00.
Τι επιδιώκει η Ευρώπη και τι οι Βρετανοί; Ποια θα είναι η επίδρασή του Brexit στο γεωπολιτικό σκηνικό; Πώς επηρεάζει την παγκόσμια πολιτική η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου; Υπάρχουν πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας ή..
οδεύουμε προς ένα «σκληρό διαζύγιο»;
Για το θέμα μιλούν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και του ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος και ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Τσινισιζέλης.
Από τις Βρυξέλλες, ο Γιώργος Συριόπουλος παίρνει συνέντευξη από τον Γκι Φερχόφσταντ, ενώ ο Κώστας Δαβάνης μιλά με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπόρν.
Στην εκπομπή θα παρουσιαστεί η συνέντευξη που έδωσε στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Λονδίνο Ευδοξία Λυμπέρη ο καθηγητής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Κεντ Ρίτσαρντ Γουίτμαν, ενώ από το Βερολίνο ο Γιώργος Παππάς μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ για τον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το Brexit.