ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Ήξερε από μέσα τα Μέσα...

(...) Eνα κομμάτι της δημοσιογραφίας είτε είναι αγκαλιά με αλλότρια συμφέροντα, και κερδίζει ανάλογα με το μέγεθος της εκδούλευσης που προσφέρει, είτε απλώς βολεύεται –κάπου, κάπως– προσφέροντας τη στήριξή του, τη σιωπή του. Τα γνωρίζουμε αυτά. Τα βλέπουμε, τα διαβάζουμε, τα ακούμε, τα αισθανόμαστε. Γνωρίζουμε το «ποιος» και το «γιατί» στρατεύεται σε κόμματα,..
συλλόγους, ΠΑΕ και όπου αλλού. Γνωρίζουμε ακόμα και κάποια παρατσούκλια καλοθελητών δημοσιογράφων που παίζουν τον ρόλο κήρυκα, βρίζουν προς χάριν άτυπων αφεντικών, λασπολογούν, προπαγανδίζουν –κάποιες φορές όχι μόνο στα Μέσα που εργάζονται αλλά και από τις σελίδες τους στα σόσιαλ.(...)
Πάντα κάποιοι δημοσιογράφοι είχαν, δεκαετίες τώρα, το κατιτίς τους ή το κάτι παραπάνω τους. Κάποτε, στα χρόνια που κυριαρχούσε το βαθύ ΠΑΣΟΚ, υπήρχε κυβερνητικό στέλεχος που απειλούσε τον κλάδο ότι έχει στο συρτάρι του λίστες αθλητικών συντακτών που μισθοδοτούνταν από υπηρεσία χωρίς... να προσφέρουν υπηρεσία• και ότι μπορούσε να δημοσιοποιήσει τις λίστες ανά πάσα στιγμή. Κάτι που ουδέποτε έκανε. Αλλά κρατούσε τις λίστες σαν δάχτυλο στον σκανδάλη.
Λεπτομέρεια: δημοσιογράφος ήταν και ο απειλών (άξιος και με ήθος στο επάγγελμα, κατά τα άλλα) που ήξερε πρόσωπα, πράγματα και αργομισθίες. Δηλαδή ήξερε από μέσα για τα Μέσα…
- από κείμενο του Harddog (ολόκληρο ΕΔΩ)