ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Ούτε απεργία αλλά ούτε και αργία η Πρωτομαγιά για τους δημοσιογράφους

Ανακοίνωση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων:
"Μόνο μια τρίωρη στάση εργασίας για ξεκάρφωμα, προκειμένου να τιμήσει την Πρωτομαγιά, πρότεινε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την περασμένη Τρίτη η οριακή πλειοψηφία, μετά από δήθεν συνεννόηση της η κυρίας Προέδρου με την ΓΣΕΕ. Τελικά όμως προτίμησαν να περιορισθούν σε μια απόφαση υπέρ των εργοδοτών..
Μετά από καυγάδες μεταξύ τους οι έξη κατέληξαν οι δημοσιογράφοι να εργαστούν για πρώτη φορά την ημέρα της Πρωτομαγιάς (Παρασκευή 1η Μαΐου 2020) για τα φύλλα του Σαββάτου και της Κυριακής καθώς και για τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και η ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ να ζητήσουν από την Κυβέρνηση να δώσει ζεστό πολιτικό χρήμα, στους εργοδότες.
Και αν η Κυβέρνηση δεν δώσει τα λεφτά στους ιδιοκτήτες αποφάσισαν να βάλουν τους δημοσιογράφους την άλλη Τρίτη να κάνουν απεργία!..
Όλα για τους εργοδότες. Τα εκατομμύρια που οφείλουν κάποιοι απ΄ αυτούς σε εργαζόμενους και στον ΕΔΟΕΑΠ τα προσπερνούν σκόπιμα.
Δεν υπάρχει ίχνος ντροπής. Υπηρετούν εν ψυχρώ τους χορηγούς τους. Άλλωστε κάποιοι έχουν μπουκώσει τις προσωπικές τους ιστοσελίδες με κρατική διαφήμιση και άλλοι δίνουν μέχρι και την εσωτερική αλληλογραφία της ΕΣΗΕΑ στο αφεντικό της ΕΡΤ.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Είναι το αποκορύφωμα της αμαρτωλής σύμπραξης εκπροσώπων του Σύριζα και ακροδεξιάς σέχτας που αθροίζονται στους γνωστούς έξη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τις ευλογίες κύκλων από κάποιο Πατριαρχείο και το λιανεμπόριο.
Εκτός από το ανατριχιαστικό παρασκήνιο για τη συγκεκριμένο ζήτημα, που περιγράφεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ρυπαίνουν και την εικόνα του κλάδου στην κοινή γνώμη, προβάλλοντας ένα διαφημιστικό σποτάκι , αμφιβόλου προέλευσης για δήθεν έγκυρη ενημέρωση.
Δεν είναι τυχαίες οι διαδικασίες fast track που επικράτησαν για να εγκριθεί ως …κοινωνικό μήνυμα από το ΕΣΡ και ο ρόλος συγκεκριμένων προσώπων και παραγόντων της διαπλοκής.
Θεωρούν ότι με το τρόπο αυτό θα κρύψουν ως το τέλος τις ευθύνες τους και για την ενημέρωση και για τους συντάκτες που είναι σε αναστολή ή τους συναδέλφους που τους έχουν εγκαταλείψει στη τύχη τους , ενώ σε πολλά ΜΜΕ εργάζονται ,καιρό τώρα, απλήρωτοι.
Το χειρότερο όμως είναι ότι σφυρίζουν αδιάφοροι για όσα φέρνει ο Μάιος της πανδημίας για μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα.
Τι δεν καταλαβαίνετε συνάδελφοι; Κάποιοι από σας τους ψηφίσατε. Και θέλετε να γιορτάσετε την Πρωτομαγιά; Aναβάλλεται…
30/04/2020
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων