ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ο Σεραφείμ Κοτρώτσος και μια οφειλόμενη ενημέρωση…

...για τον αποκλεισμό ΜΜΕ από την καμπάνια του #Menoume_Spiti 

Το Libre είναι ένας ιστότοπος ενημέρωσης και άποψης και στελεχώνεται από ομάδα δημοσιογράφων και αρθρογράφων με επικεφαλής τον Σεραφείμ Κοτρώτσο. Σχετικά με τον αποκλεισμό ΜΜΕ από την καμπάνια του #Menoume_Spiti ο Σερ. Κοτρώτσος αναφέρει ότι η..
εταιρεία Initiative Α.Ε, που έχει αναλάβει την υλοποίηση της διαφημιστικής εκστρατείας, έχει αποκλείσει σάιτ Libre.gr και το anatropinews.gr από την καμπάνια. Αναλυτικά ο Σερ. Κοτρώτσος προχωρά σε μια οφειλόμενη ενημέρωση για τον αποκλεισμό ΜΜΕ από την καμπάνια του #Menoume_Spiti:
Ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση 76 βουλευτών του ζητά από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί για έχουν αποκλειστεί μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες και ιστότοποι) από την διαφημιστική καμπάνια ενημέρωσης #Μενουμε_Σπιτι, η οποία θα εξελιχθεί με δεύτερο κύμα υπό το νέο σλόγκαν #Μενουμε_Ασφαλεις.
Στο ίδιο κλίμα, εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ, όπως η “δημοκρατία” του Ομίλου του Γιάννη Φιλιππάκη, εγκαλούν καθημερινά την κυβέρνηση γιατί δεν αναρτά στην “Διαύγεια” ποια μέσα ενημέρωσης επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στην καμπάνια και πόσα χρήματα έλαβε καθένα από αυτά.
Μέχρι τώρα, ο αρμόδιος υφυπουργός Στέλιος Πέτσας δεν έχει δώσει επαρκείς απαντήσεις.
Το Libre.gr και το anatropinews.gr οφείλουν να ενημερώσουν τους πάνω από 2 εκατ. επισκέπτες τους –τον προηγούμενο μήνα– για τα εξής:
  • Για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί, η εταιρεία Initiative Α.Ε, που έχει αναλάβει την υλοποίηση της διαφημιστικής εκστρατείας, μας έχει αποκλείσει από την καμπάνια. Οι δύο ιστότοποι δεν έχουν λάβει, μέχρι τώρα, ούτε ένα ευρώ.
  • Και τα δύο σάϊτ έχουν αναρτήσει μπάνερ που παραπέμπουν στην επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης (covid19.gov) και του ΕΟΔΥ, από την πρώτη ημέρα που η χώρα εισήλθε σε καραντίνα. Τα μπάνερ αναρτήθηκαν επειδή κρίναμε πως πρέπει να συμμετάσχουμε στην εκστρατεία τεκμηριωμένης ενημέρωσης των πολιτών, κάτι που συνάδει, άλλωστε, με την λειτουργία μας ως μέσα ενημέρωσης. Όλα αυτά έγιναν δωρεάν, την ώρα που άλλα μέσα ενημέρωσης, πολύ μικρότερης επισκεψιμότητας και επιρροής, επιλέχθηκαν και συμμετέχουν στην “επί πληρωμή” καμπάνια.
  • Ουδείς μέμφεται τα μέσα ενημέρωσης που επιλέχθηκαν. Ούτε, φυσικά, την εταιρεία που τα επέλεξε. Εκείνο που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά είναι το ποιοι και γιατί αποκλείστηκαν από την διαφημιστικά εκστρατεία. Και με ποια κριτήρια.
  • Προσωπικά ενημέρωσα -με e-mail- την Initiative Α.Ε και ζήτησα να μου εξηγήσουν τους λόγους του αποκλεισμού μας. Δεν έλαβα καμία απάντηση. Ενημέρωσα τον υφυπουργό κ. Πέτσα. Δεν έλαβα καμία απάντηση. Ενημέρωσα και άλλα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία μου εξέφρασαν την απορία τους. Δεν είχα καμία περαιτέρω ενημέρωση.
Νοιώθω υποχρεωμένος να ενημερώσω τους αναγνώστες μας για όλα αυτά για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Προφανώς, θεωρώ άδικη αυτή την αντιμετώπιση. Δεν θέλω –ακόμα– να κάνω “δεύτερες σκέψεις”. Τα ερωτήματα, ωστόσο, παραμένουν και ζητούν απαντήσεις, αν και φοβάμαι πως δεν θα δοθούν.
Καλό είναι, πάντως, να τα γνωρίζει όλα αυτά ο πρωθυπουργός. Καθώς και τα πολιτικά κόμματα και οι ενώσεις στον χώρο των ΜΜΕ.
Αυτά και εφόσον χρειαστεί θα επανέλθω…
Σεραφείμ Κοτρώτσος