ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

«Αχρείαστο ρίσκο» το άνοιγμα των σχολείων για 20 ημέρες

Γύρο τηλεφωνημάτων με καθηγητές και επιδημιολόγους είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά και για το ενδεχόμενο να ανοίξουν σταδιακά τα σχολεία.
Σύμφωνα με πηγές στην Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε ανησυχία και έντονες επιφυλάξεις, «που διατυπώνονται τόσο από τους γονείς όσο και από.. πολλά μέλη της επιστημονικής κοινότητας δημοσίως, για την κυβερνητική απόφαση να ανοίξουν εν μέσω πανδημίας -για μόλις είκοσι μέρες- όλα τα σχολεία και δη τα δημοτικά και τα γυμνάσια».
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι «τα σχολεία δεν μπορούν και δεν πρέπει να συγχέονται με το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ πρόσθεσε πως οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, χώρες οι οποίες μάλιστα κάνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ για τον ιό και έχουν καλύτερη εικόνα της διασποράς του στην κοινότητα, δεν προχωρούν στο άνοιγμα των σχολείων».
Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι η περίπτωση της Γ΄Λυκείου και των τελειόφοιτων φοιτητών «είναι διαφορετική, ώστε να μπορούν να δώσουν πανελλαδικές ή να πάρουν το πτυχίο τους και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας».
Επίσης, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει «με σχεδιασμό, σε συνεννόηση με την επιστημονική κοινότητα και χωρίς βιαστικές κινήσεις, να οργανώσει την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας, με γνώμονα όμως πάντοτε την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας». Επίσης, χαρακτηρίζει «αχρειάστο ρίσκο» το πρόωρο άνοιγμα των σχολείων την ώρα που διατυπώνονται «σοβαρές αντιρρήσεις από γιατρούς, εκπαιδευτικούς και γονείς, ως προς το άνοιγμα των άλλων τάξεων και βαθμίδων».