ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Καμπαγιάννης για Δημάκη: Η κλεψύδρα της ζωής του τελειώνει...

Ο δικηγόρος του φοιτητή Β. Δημάκη,  Θανάσης Καμπαγιάννης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Ελληνοφρένεια» με το δημοσιογράφο Θύμιο Καλαμούκη σχετικά με την απεργία δίψας και πείνας του Δημάκη για την μεταφορά του στις φυλακές Γρεβενών. Μεταξύ άλλων ο Θ. Καμπαγιάννης, τόνισε:
➤  Έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι.. της ενήλικης ζωής του στη φυλακή και η φυλακή δεν τον έκανε καλύτερο. Ο Δημάκης τιμωρείται για τα αδικήματα τα οποία έπραξε, το ερώτημα τίθεται εν προκειμένω είναι άλλο. Ένας άνθρωπος ο οποίος τέλεσε αδικήματα μπορεί να γυρίσει σελίδα στη ζωή του; Ο Δημάκης μέσα στη φυλακή, όχι ότι τον έκανε καλύτερο η φυλακή χειρότερο τον έκανε, από κάποιο σημείο και πέρα άρχισε να διαβάζει. Ανακάλυψε τα βιβλία, ανακάλυψε τι σημαίνει ότι μπορείς να μορφωθείς , μπορείς να γίνεις καλύτερος και πραγματικά έχει την προοπτική να βγει έξω από τη φυλακή, γιατί σε κάποια χρόνια θα αποφυλακιστεί, και να γίνει ένας καλύτερος άνθρωπος, ένας επιστήμονας. Το λένε οι καθηγητές του οι οποίοι πλέον μετά την εμπειρία που είχανε τα δύο χρόνια που κέρδισε και πηγαίνει με την ηλεκτρονική επιτήρηση στο πανεπιστήμιο λένε ότι είναι ένας εξαίρετος φοιτητής. ➤ Ο Δημάκης είναι υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και βγαίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΥ, σύσσωμο, και απαντάει στο υπουργείο το οποίο είπε «ας συνεχίσει εξ αποστάσεως την εκπαίδευση του, από τα Γρεβενά» και βγαίνει το ΔΣ ότι θα τη χάσει την υποτροφία του γιατί έχει προϋπόθεση τη φυσική παρουσία, ανεξάρτητα αν ο ίδιος ευθύνεται ή όχι. Και βγαίνουν και το λένε για να στηρίξουν το αίτημά του.
Η υγεία του χειροτερεύει ραγδαία, χειροτερεύει γρηγορότερα από ότι έγινε το 2018 γιατί επιβαρυμένη η υγείας του γιατί είναι η δεύτερη απεργία πείνας και δίψας που δεν ήθελε να την κάνει. Είναι ένας κρατούμενος ο οποίος δεν θέλει να είναι στα φώτα της δημοσιότητας. Το αίτημά του είναι αυτό που είχε κερδίσει το 2018, να γυρίσει και να είναι εδώ προκειμένου να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματά του, να εξετάζεται, να είναι κοντά στα συγγράμματα του και στα βιβλία του τα οποία αυτή τη στιγμή είναι σε καραντίνα στο πειθαρχείο των Γρεβενών.
Έβγαλε χθες μια ανακοίνωση το υπουργείο, εμάς αρνείται να μας δει η Γενική Γραμματέας Αντεγκλητικής πολιτικής, βγάλανε μια ανακοίνωση που λεει ότι είναι για την ομαλή λειτουργία των φυλακών και λόγω κορονοϊού. Αυτή είναι η μοναδική μεταγωγή που έγινε, ή ο Δημάκης έχει κορονοϊό και δεν μας το λέμε ή όλοι οι άλλοι έχουν κορονοϊό και σώζουν το Δημάκη. Μιλάμε για γελοία πράγματα.
Ο Δημάκης εκπροσώπησε ως ο γραμματιζούμενος των κρατούμενων, μίλησε σαν εκπρόσωπος και αυτό δεν άρεσε. Στην απόφαση της μεταγωγής δεν υπάρχει κάποια αναφορά ότι ο συγκεκριμένος τέλεσε ένα αδίκημα ή τέλεσε ένα πειθαρχικό παράπτωμα. Όχι υπάρχει μια αόριστη αναφορά που λεει ότι κατόπιν αξιόπιστων πληροφοριών, για λόγους δημόσιας τάξης, πρέπει να μεταχθεί. Εγώ σαν δικηγόρος του δεν ξέρω ποιος τις έδωσε αυτές τις πληροφορίες, ποιο είναι το περιεχόμενο τους. Δεν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα να το αντικρούσουμε επειδή είναι τόσο παράλογο φτάσαμε να δικαιολογείται η μεταγωγή του λόγω κορονοϊού και ξέρετε τι έχει σταματήσει αυτή τη στιγμή στις φυλακές λόγω κορονοϊού; Οι μεταγωγές.
Φτάνουμε τελικά στην καρδιά της παθογένειας του κράτους μας ότι τελικά δεν το θέλει το καλό, δεν θέλει να το αναδείξει. Τις φυλακές τις θέλει να είναι χωματερές ανθρώπων, όχι ανθρωποι οι οποίο θα αλλάξουν και θα επανενταχθούν στην κοινωνία. Είναι το καλύτερο παράδειγμα που θα μπορούσε να διανοηθεί κάνεις ο Δημάκης. Δεν πρέπει να αφεθεί αυτός ο άνθρωπος να σβήσει γιατί αυτός ο άνθρωπος κινδυνεύει να πεθάνει. Αυτή τη στιγμή ο χρόνος μετράει ανάποδα, η κλεψύδρα της ζωής του τελειώνει. ➤  Στείλαμε και κοινοποιήσαμε το υπόμνημα στον κ. Μητσοτάκη, το στείλαμε στον κ. Τσίπρα, στον κ. Κουτσούμπα, στην κα Γεννηματά και στον κ. Βαρουφάκη και τους ζητήσαμε να αναλάβουν την ευθύνη. Πλέον με αυτούς δεν πρόκειται εμείς αν μιλήσουμε για το ότι είναι παράνομη η συγκεκριμένη απόφαση, που είναι ξεφωνημένα παράνομη γιατί λήφθηκε κατ’ εξαίρεση και μονοπρόσωπα από την κα Νικολάου και όχι από το αρμόδιο όργανο την τριμελή κεντρική επιτροπή. Όμως αυτά δεν πρόκειται να τα πούμε πλέον απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, απευθυνόμαστε στον ανθρωπισμό τους.