ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

"Κύριε Ζούλα αντί να «επανασχεδιάζετε» την ψυχαγωγία, επανασχεδιάστε την ενημέρωση"

"Κύριε Ζούλα αντί να «επανασχεδιάζετε» την ψυχαγωγία επανασχεδιάστε την ενημέρωση χωρίς λογοκρισία, αποκλεισμούς και χειραγώγηση της κοινης γνώμης". Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ επισημαίνοντας πως επί μέρες η διοίκηση της ΕΡΤ και οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι προσπάθησαν να παρουσιάσουν την ERT-HYBRID που υπήρχε απο το 2017 σαν δικό τους... επίτευγμα, μιλώντας για μια δήθεν "νέα
πλατφόρμα" την οποία μάλιστα θέλουν να βαφτίσουν ERT-FLIX. Οπως αναφέρει η ΠΟΣΠΕΡΤ:
"Στα πλαίσια αυτής του αδέξιου επικοινωνιακού τρύκ, ο πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Ζούλας ακολουθώντας το ίδιο παραπλανητικό σενάριο, απέστειλε στον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά email με την προτροπή του να διαφημίσουμε απο τις προσωπικές μας σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτό το "επίτευγμα" σαν μια νέα πλατφόρμα.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ απάντησε με ανακοίνωσή της καταγγέλλοντας μάλιστα όχι μόνο τον παραπλανητικό χαρακτήρα αυτής του επικοινωνιακού τρυκ Διοίκησης και κυβέρνησης αλλά και την υποκρισία οπως αυτή εκφράστηκε στο όψιμο "ενδιαφέρον" της διοίκησης για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ τονίζοντάς τους πως:
"Οι εργαζόμενοι κ. Ζούλα και κ. Γαμπρίτσο δεν είναι τόσο "γερασμένοι" όσο νομίζατε, ώστε να ξεχνούν την μέχρι σήμερα συμπεριφορά σας έναντί τους, ούτεκαι τόσο "αδέξιοι" όπως δημόσια τους συκοφαντήσατε, ώστε να μην μπορούν να διαχειριστούν όπως πρέπει τους κίβδηλους επαίνους και τα όψιμα και υποκριτικά δήθεν φιλικά "χτυπήματα στον ώμο.
Εμείς με κόπο ιδρώτα και αίμα ανοικοδομήσαμε εκ των ερειπίων που άφησε το "πραξικόπημα του μαύρου" την ΕΡΤ και ξέρουμε το ρόλο, την αποστολή μας και το χρέος μας απέναντι στον ελληνικό λαό , στο νόμο και το Σύνταγμα και για αυτό είμαστε περήφανοι.
Δεν χρειαζόμαστε τη δική σας …υπενθύμιση για το πως πρέπει να αισθανόμαστε, ούτε τα ψεύτικα "χειροκροτήματα" μιας διοίκησης που διάλεξε το δρόμο της καθεστωτικής επιβολής και όχι του δημοκρατικού διαλόγου, για να εκτελέσει τις εντολές που τις έδωσαν μαζί με το διορισμό της".
Αυτή η ανακοίνωση όπως φαίνεται ανάγκασε τον κ. Ζούλα να αναδιπλωθεί και να ομολογήσει τελικά στο ΑΠΕ, ότι αυτό που εκείνος και η κυβέρνηση παρουσίαζαν σαν "νέα πλατφόρμα" και που σύντομα όπως λένε θα βαφτίσουν ERT-FLIX, δεν είναι ούτε νέα ούτε δικό τους επίτευγμα αλλά πως υπήρχε και ονομάζεται ERT-HYBRID απλά δεν είχε "επικοινωνηθεί" καλά στην κοινωνία και ο κόσμος τάχα δεν την ήξερε ενώ ήταν και "δύσχρηστη".
[Κ.Ζούλας στο ΑΠΕ :" η ΕΡΤ ήταν η πρώτη που ανέπτυξε αυτήν την τεχνολογία τα προηγούμενα χρόνια, ήταν λάθος ο τρόπος που είχε επικοινωνηθεί, με συνέπεια ελάχιστοι πολίτες να γνωρίζουν τελικά την νέα αυτή υπηρεσία"]
Αν όμως ο κ.Ζούλας είχε κάνει τον κόπο να δεί τα επίσημα στοιχεία, θα έβλεπε τις εκατοντάδες χιλιάδες των συμπολιτών μας, που είχαν συνδεθεί με την ERT-HYBRID ήδη απο την εποχή του Mundial αλλά και πρόσφατα όταν πάνω απο 500. 000 παρακολουθούσαν μέσω αυτής της πλατφόρμας την formula 1, αξιοποιώντας το πρωτοποριακό απο την εποχή του mundial σύστημα πολλαπλών θεάσεων απο διαφορετικές κάμερες κατ΄επιλογή του τηλεθεατή.
Δεν θυμόμαστε όμως να ακούσαμε τότε απο τον κ. Ζούλα ή απο κάποιον άλλον απο το κόμμα του, στο οποίο υπήρξε και διευθυντής του γραφείου τύπου, ένα έστω και χλιαρό "μπράβο" στους εργαζόμενους.
Σε αυτούς δηλαδή, που κάτω απο αντίξοες συνθήκες και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, δούλεψαν άοκνα για να μπορέσει η ΕΡΤ να ξανασταθεί στα πόδια της μετά την καταστροφή που προκάλεσε σε αυτήν η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και να προσφέρει στην κοινωνία ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό όχι μόνο απο όλες τις αναστημένες της δομές αλλά και απο τις νέες (ERT-HYBRID κλπ) που διέθεταν πρωτοποριακές και για τα τότε δεδομένα της Ευρώπης εφαρμογές.
Το αντίθετο, ακούγαμε και διαβάζαμε διαρκώς για  μείωση του ανταποδοτικού τέλους στο μισό και πως αν αυτό σημαίνει και μείωση του προσωπικού θα γίνει και άλλα πολλά που έμοιαζαν με αντίλαλο των αξέχαστων σε όλους μας δηλώσεων Σαμαρά, Κεδίκογλου, Βενιζέλου κ.α μετά το "πραξικόπημα του μαύρου".
Σε κάποιο άλλο σημείο της δήλωσής του στο ΑΠΕ ο κ. Ζούλας τονίζει ότι :
"Κάναμε αρκετές συσκέψεις και καταλήξαμε ότι η πλατφόρμα έπρεπε να επανασχεδιαστεί από την αρχή. Ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή να μοιάζει με το Νetflix ή το Αmazon, προκειμένου οι τηλεθεατές να νιώθουν αμέσως ότι μπαίνουν σε ένα οικείο περιβάλλον"
Κύριε Ζούλα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν είμαστε ούτε μικρόψυχοι ούτε εμμονικά αντιδραστικοί, αντίθετα στηρίζουμε έμπρακτα και με τον κόπο μας κάθε πρωτοβουλία που εμπλουτίζει προς το καλύτερο το περιεχόμενο της ΕΡΤ και χαιρόμαστε όταν το κοινό ανταποκρίνεται θετικά.
Επειδή όμως μιλάτε για "επανασχεδιασμό απο την αρχή" της υπάρχουσας πλατφόρμας ERT-HYBRID θα σας συνιστούσαμε να "επανασχεδιάσετε" πρώτα το μοντέλο ενημέρωσης που προσφέρετε σήμερα στο κοινό, χωρίς λογοκρισία, "φιλτράρισμα" ειδήσεων και κόλπα χειραγώγησης της κοινής γνώμης και να ακολουθήσετε το παράδειγμα των ευρωπαϊκών δημόσιων τηλεοράσεων που σέβονται την δημοσιογραφική δεοντολογία και την δημοκρατική τους αποστολή.
Αν τέλος κ. Ζούλα τα πρότυπά σας (netflix και amazon) σας εμπνέουν και ως προς το πως αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενούς τους, περιορίζοντας όχι μόνο τα εργατικά αλλά και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματά τους, όπως καταγγελλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και δεκάδες εθνικές και παγκόσμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, τότε να είστε βέβαιος ότι δεν θα μείνουμε με "σταυρωμένα τα χέρια" σαν καταθλιπτικοί αποδέκτες της... μοίρας."