ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Βρέχει εκατ. στα ΜΜΕ, ενώ οι πολίτες στεγνώνουν

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να διαθέσει 11 εκατ. ευρώ ενάντια στον κορονοϊό που μέσω μιας εταιρείας (Initiative Media) θα κατέληγαν σε όλων των ειδών τα ΜΜΕ με τη μορφή διαφημιστικής καμπάνιας και μια σειρά άλλων αποφάσεων κατανομής εκατομμυρίων για επικοινωνιακά προγράμματα στις περιφέρειες (αρχικά 13,5 εκατ. ευρώ σε 7 περιφέρειες και άγνωστο ποσό..
για τις υπόλοιπες 6), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες την επιπλέον χορηγία 9 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ.
Ολα αυτά με απευθείας αναθέσεις εκτός Διαύγειας και κυρίως χωρίς την πλήρη καταγραφή των συγκεκριμένων ποσών που θα λάβει το κάθε μέσο. Χωρίς καμιά ενημέρωση για το πώς και το πού διανεμήθηκαν τα 11 εκατ. σήμερα κρίθηκε ότι χρειάζονται άλλα 9 εκατ. για τη νέα φάση της επιδημίας. Ηδη μετά την πρώτη απόφαση υπήρξε σφοδρή αντίδραση από την αντιπολίτευση η οποία οδήγησε και σε έκτακτη συνεδρίαση την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Ο κ. Πέτσας αφού τοποθετήθηκε γενικά χωρίς να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το γιατί και το πώς θα κατανεμηθούν αυτά τα ποσά, ειδικά όταν τα κοινωνικά μηνύματα είναι υποχρεωτικά δωρεάν, στη δευτερολογία του και αφού είχαν ακουστεί οι ενστάσεις και οι παρατηρήσεις των βουλευτών σύσσωμης της αντιπολίτευσης, υπεραμύνθηκε των επιλογών της κυβέρνησης ως προς τη διαδικασία, θέτοντας ως βασικό επιχείρημα ότι δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος να ακολουθηθεί η διαδικασία διαγωνισμού, επικαλέστηκε το επείγον της κατάστασης και την απουσία συγκεκριμένου νομικού πλαισίου.
- περισσότερα στην efsyn EΔΩ