ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Ο Τσίπρας κάνει... συλλογή με πρωτοσέλιδα fake news

Το θέμα των fake news που έχουν κατακλύσει την πολιτική ζωή του τόπου απασχόλησε τη συζήτηση στη Βουλή για την κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναφέρεται στις προσπάθειες της ΝΔ «και των φίλων της επιχειρηματιών και εφοπλιστών που διαθέτουν ΜΜΕ» να δημιουργούν ψεύτικα σκάνδαλα.
Ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε μια πρόχειρη συλλογή, όπως είπε,..
με fake news (πρωτοσέλιδα των εφημερίδων Παραπολιτικά,καθως και των ΝΕΩΝ και ΒΗΜΑΤΟΣ, συμφερόντων πρώην ΔΟΛ και νυν του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη).
Ο πρωθυπουργός προηγουμένως είχε αναφερθεί στην απόγνωση και την απέλπιδα προσπάθεια Μητσοτάκη να ανακαλύψει σκάνδαλα με υπουργούς της κυβέρνησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Επειδή η πραγματικότητα δεν σας κάνει το χατίρι, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Και επειδή σκάνδαλα δεν βρήκατε, προσπαθείτε να τα επινοήσετε. Πάντοτε βεβαίως με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης, πολλά εκ των οποίων διαθέτει ο γνωστός φίλος σας, εφοπλιστής, που αρέσκεται να θέλει να έχει και τον Πειραιά υπό την κατοχή του και δεν μπορείτε να βρείτε υποψήφιο στον Πειραιά για να μην του χαλάσετε τη σούπα. Όλως τυχαίως, αυτός ο φίλος σας είναι και υπόδικος για κακουργήματα, είναι και διωκώμενος για μία υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών. Φαντάζομαι για να δίνει τα ρέστα του αυτός ο φίλος σας, με τόσα fake δημοσιεύματα όλο αυτό το διάστημα από τα ΜΜΕ που διαθέτει και να σας υποστηρίζει τόσο ένθερμα, φαντάζομαι κάτι θα περιμένει από εσάς, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των δικαστικών του υποθέσεων. Και το λέω αυτό κύριε Μητσοτάκη διότι έχω σήμερα εδω μια πρόχειρη συλλογή από δημοσιεύματα των δικών του εφημερίδων σε σχ'εση με σκάνδαλα της σημερινής κυβέρνησης ».
Από αυτό το σημείο ο Αλ. Τσίπρας άρχισε να διαβάζει πρωτοσέλιδα και δημοσιεύματα των εφημερίδων Παραπολιτικά, ΝΕΑ,  ΒΗΜΑ, αναφορές του ρ/σ ΒΗΜΑ Fm  που έχουν διαψευστεί από την πραγματικότητα.

ΥΓ Επειδή δεν έχουμε το βίντεο αλλά είδαμε το σχετικό στιγμιότυπο στο κανάλι της Βουλής έχουμε την αίσθηση πως κάποια από τα δημοσιεύματα ήταν επί ΔΟΛ και Ψυχάρη κι όχι της εποχής Μαρινάκη.