ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

«Για κάθε Ελένη είμαστε σε πόλεμο»

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με αφορμή τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο και με κεντρικό σύνθημα "Η πατριαρχία γυναικοκτονεί. Για κάθε Ελένη είμαστε σε πόλεμο". Οι διαδηλώτριες κι οι διαδηλωτές, διαμαρτυρήθηκαν κατά του σεξισμού, του ρατσισμού, του φασισμού, της βίας εναντίον..
των γυναικών αλλά και της σεξουαλικής κακοποίησης. Φεμινιστικές συλλογικότητες καθώς και αντιρατσιστικές κι αντιφασιστικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καπνικαρέας και με πορεία πέρασαν από το Ψυρρή, το Θησείο και τον Κεραμεικό, όπου κι ολοκληρώθηκε η διαδήλωση.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους «η νούμερο ένα αιτία θανάτου των γυναικών για το 2017, ήταν η βία που υπέστησαν από το οικογενειακό συντροφικό τους περιβάλλον».  Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:
«Χιλιάδες γυναίκες και θηλυκότητες βιάζονται, κακοποιούνται και εξοντώνονται καθημερινά πίσω από τις «καθαγιασμένες» πόρτες του οικογενειακού θεσμού, στους χώρους δουλειάς, σε σκοτεινούς δρόμους, στους προσφυγικούς καταυλισμούς, στα κρατητήρια και στις φυλακές από τους σύγχρονους «ανθρωποφύλακες». Και όσες γυναίκες αμύνονται απέναντι στην έμφυλη βία διώκονται, διαπομπεύονται και τιμωρούνται για την αντίσταση τους, καθώς οδηγούνται στη φυλακή. Παλεύουμε για φεμινιστικές συλλογικότητες σε κάθε γειτονιά, για γυναίκες, θηλυκότητες, λοατκια+, μετάναστ(ρι)ες/προσφύγισσες, τοξικοεξαρτημένες, ανάπηρες, εργαζόμενες, άνεργες και φτωχές που θα αντλούμε δύναμη η μία από την άλλη και μαζί θα διεκδικούμε όσα μας ανήκουν».