ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Κι όμως δεν είναι τρολιά

Στην «Ελληνική Αγωγή» του Άδωνη διάβασαν αρχαία ελληνικά σε σκύλους

Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία. Αυτό συνέβη και με τη σχολή του Άδωνη Γεωργιάδη «Ελληνική Αγωγή».
Η σχολή του αντιπροέδρου της ΝΔ οργάνωσε ανάγνωση αρχαίων ελληνικών κειμένων σε σκύλους. Κι όμως καλά διαβάσατε. Δεν είναι..
τρολιά. Το χάπενινγκ έγινε χθες Κυριακή.
Μέσα από τον λογαριασμό της στο twitter η σύζυγος του αντιπροέδρου, Ευγενία Μανωλίδου, καλούσε τους μικρούς φίλους του συζύγου της στην πρωτότυπη αυτή εκδήλωση. Άγνωστο τι κείμενα διάβασαν στα σκυλιά τους.
Μετά την ανάγνωση των αρχαίων ελληνικών κειμένων στους σκύλους η Ελληνική Αγωγή ανέβασε στο twitter σχετικές φωτογραφίες με το εξής κείμενο :
Μία υπέροχη εκδήλωση - Παιδική Ανάγνωση σε σκύλους ακροατές - μόλις ολοκληρώθηκε! Οι μαθητές μας διάβασαν σε γλυκύτατα και υπομονετικά σκυλάκια, αποσπάσματα από την αρχαία ελληνική γραμματεία. Μία εξαιρετική πρωτοβουλία που θα μας μείνει αξέχαστη!

- πηγή: topontiki


ΔΙΑΒΑΣΤΕ όμως και τι έγραψε σχετικά ο Χρήστος Κτενάς στο fb:
Έγινε χαμός στο ελληνικό ίντερνετ(ς) γιατί λέει ο Αδωνις οργάνωσε "ανάγνωση αρχαιοελληνικών κειμένων από παιδιά σε σκύλους". Οπως ήταν φυσικό κάγχασε το πανελλήνιο.
Τι συνέβη όμως; Η ανάγνωση κειμένων (οποιονδήποτε) από παιδιά σε σκύλους εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Και στόχο έχει να κάνει παιδιά με προβλήματα έκφρασης (διαφόρων τύπων όπως τραυλισμα) να μπορέσουν να τα ξεπεράσουν. Καθώς έχει διαπιστωθεί πως τα παιδιά που διαβάζουν σε σκύλους και όχι σε ανθρώπους, αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια, δεν νιώθουν ότι κρίνονται, δεν πιέζονται να "τα πουν σωστά". Έτσι σε ένα περιβάλλον φιλικό, με τα ζώα να χαλαρώνουν τα παιδάκια τα τελευταία ουσιαστικά ασκούνται στην φωνή τους, στην εκφορά του λόγου και σταδιακά βελτιώνονται.
Το ότι την οργάνωση την έκανε ο Άδωνις που του αρέσουν και τα αρχαιοελληνικά δεν μπορεί να ακυρώσει την όλη διαδικασία και τη θεραπευτική της δράση. Οπότε καλός ο καγχασμός, κακός όμως λόγω άγνοιας.
Πάω τώρα να αγκαλιάσω κανά σκυλάκι να ξεπλύνω το στρες που έγραψα "υπέρ Αδώνιδος"...