ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Η πορεία προς τη Μακρόνησο

Μια από τις σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας, παρουσιάζεται στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Δια Ταύτα», μέσα από τις συγκλονιστικές αφηγήσεις εξόριστων και πολιτικών κρατουμένων στον Χρήστο Γιαννούλη.
Γυναίκες σύμβολα της εθνικής αντίστασης που διανύουν την 9η δεκαετία της ζωής τους, γυρίζουν πίσω στον χρόνο και αναβιώνουν τον εφιάλτη των φυλακών στο Χαϊδάρι, τον τόπο μαρτυρίου του σκοπευτηρίου στην Καισαριανή.. και το κολαστήριο στη Μακρόνησο. Η κάμερα της ΕΡΤ3, καταγράφει ότι έχει απομείνει στη Μακρόνησο μετά τη δεκατετράχρονη λειτουργία της, σε ένα οδοιπορικό μνήμης.
Το πρώτο μέρος του αφιερώματος της εκπομπής «Δια Ταύτα» για τη Μακρόνησο, με συγκλονιστικές μαρτυρίες από τους εξόριστους της Μακρονήσου και τον αγώνα που δίνεται σήμερα για να διασωθεί ως τόπος διατήρησης της ιστορικής συλλογικής μνήμης, μεταδίδεται την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018, στις 23.00.
Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος μεταδίδεται την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, στις 21.00. Ο Χρήστος Γιαννούλης αποτυπώνει τη συγκλονιστική μαρτυρία της 95χρονης Ελένης Σαββατιανού, η οποία γλίτωσε την εκτέλεση κυριολεκτικά για ένα γράμμα της Αλφαβήτου.
Η αρχισυνταξία είναι του Δημήτρη Αθανασόπουλου, η σκηνοθεσία του Σταύρου Νταή και η διεύθυνση παραγωγής του Άρη Παναγιωτίδη.