ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Αυτά είναι τα fake news που κέρδισαν τα «Πινόκιο 2018»

Οι αναγνώστες του tvxs.gr μαζί με μία κριτική επιτροπή ανέδειξαν τα καλύτερα fake news της χρονιάς. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν περισσότεροι από 40 χιλιάδες αναγνώστες ενώ η κριτική επιτροπή αποτελείτο από τους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη, Δώρα Αυγέρη, Αγγέλα Νταρζάνου, Ανδρέα Παναγόπουλο και Αποστόλη Καπαρουδάκη.
Καλύτερο ελληνικό fake news από το κοινό βγήκε το παραποιημένο..
βίντεο του Αλέξη Γρηγορόπουλου από το Mega. Το αγαπημένο -στις ειδήσεις του- Mega που πρόσθεσε και ήχους επεισοδίων από παλιότερα γεγονότα ώστε να δείξει ότι πριν τον πυροβολισμό του Κορκονέα εναντίον του Αλέξη είχε προηγηθεί συμπλοκή. Και για καλύτερο ξένο fake news ο κόσμος ψήφισε τους υποτιθέμενους ομαδικούς βιασμούς στην Κολωνία, από πρόσφυγες, την Πρωτοχρονιά του 2016.
Το βραβείο επιτροπής για το καλύτερο ελληνικό fake news το κέρδισε η «είδηση» με... νεκρή διαδηλώτρια σε κάποιο από τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό.
Ωστόσο το κορυφαίο είναι το βραβείο για το καλύτερο ξένο fake news. Τότε που Epsilon TV και Alpha πήραν ένα απόσπασμα από μία κινηματογραφική ταινία και το παρουσίασαν στα δελτία τους ως πραγματικό γεγονός! Ήταν το... κοριτσάκι του Κιμ της Βόρειας Κορέας που απειλούσε, λέει, την Αμερική. Μία σκηνή που είδαμε όλοι στις κινηματογραφικές αίθουσες παρουσιάστηκε ως αληθινή είδηση η οποία προκάλεσε μάλιστα τον αποτροπιασμό του Νίκου Ευαγγελάτου (βίντεο).

- από το e-tetradio