ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης η απόλυση Μπραουδάκη!

Μετά την απόλυση του δημοσιογράφου Βαγγέλη Μπραουδάκη από την εφημερίδα «Εθνος» υπό την πίεση οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΟΚ (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προώθησε την καταγγελία στο Συμβούλιο..
της Ευρώπης, το οποίο την ανήρτησε στην ηλεκτρονική του πλατφόρμα για την προώθηση και την προστασία της Δημοσιογραφίας και της προσωπικής ασφάλειας των Δημοσιογράφων.
Η ανάρτηση έχει ως εξής:
«ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ –
ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
Ελλάδα
Δημοσιογράφος απολύεται υπό την πίεση των οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας
Δεν έχει απαντήσει το κράτος ακόμη
Συνεργάτες: ΕΟΔ/ΔΟΔ
Ο Έλληνας δημοσιογράφος Βαγγέλης Μπραουδάκης απολύθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2018 από την ημερήσια εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» υπό την πίεση των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΟΚ, οι οποίοι ζήτησαν δημόσια την απόλυσή του. Στις 5 Οκτωβρίου ο ραδιοφωνικός Σταθμός FM στη Θεσσαλονίκη, αφιέρωσε δύο ώρες εκπομπής σε καταγγελίες των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΟΚ εναντίον του δημοσιογράφου Βαγγέλη Μπραουδάκη, τον οποίο χαρακτήρισαν «εχθρό της ομάδας». Στη διάρκεια της μετάδοσης της εκπομπής ζητούσαν επιτακτικά την απόλυσή του. Η εκστρατεία παρενόχλησης του δημοσιογράφου συνεχίστηκε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τελικά, η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» απέλυσε τον δημοσιογράφο. Η Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) καταγγέλλει την «παράνομη και καταχρηστική απόλυση», καταδικάζοντας τις συνεχείς απόπειρες εκφοβισμού των δημοσιογράφων από τους οπαδούς των ομάδων.»