ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Εχασε την μπάλα η ΝΔ στον Πειραιά

της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

Ανεξάρτητα αν η Ν.Δ. τις επόμενες ημέρες ανακοινώσει τον δικό της υποψήφιο για τη δημαρχία του Πειραιά, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι αυτό θα γίνει, το γεγονός είναι ένα και αναμφισβήτητο: το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα έχει βρει σκούρα στον τέταρτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας.
Από το Σάββατο βρίσκεται πάλι..

μπροστά σε μια νέα έκπληξη: ο άνθρωπος τον οποίο πρότεινε για υποψήφιο δήμαρχο και η συμφωνία χάλασε λίγες ώρες πριν από την επίσημη ανακοίνωσή της, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αλφα» εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξή του στον νυν δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Γιάννη Μώραλη, λέγοντας:

«Από την αρχή θα έπρεπε να στηρίξουμε όλοι τον Γ. Μώραλη και να τον πλαισιώσουμε με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που δεν είχε την πολυτέλεια να επιλέξει την προηγούμενη φορά. Από τη στιγμή που έχει κάνει μια τετραετία, να δώσουμε στον Γιάννη Μώραλη τη δυνατότητα να κάνει μια δεύτερη τετραετία».

Ερωτηθείς δε για τις δηλώσεις του υποψηφίου δημάρχου με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μπελαβίλα και για την επίθεση που έκανε στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ δήλωσε την ξεκάθαρη στήριξή του στον επιχειρηματία:

«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει καμία επιχειρηματική σχέση με τον Πειραιά ή με το λιμάνι. Οι επιχειρήσεις του είναι εκτός Ελλάδος και τα πλοία του ταξιδεύουν σε όλα τα λιμάνια και τις θάλασσες του κόσμου. Αυτό που κάνει το κάνει από αγάπη για τον Πειραιά και σας το λέω εγώ που δεν στηρίχτηκα από την πλευρά Μαρινάκη. Το να εκφράζει απόψεις ο καθένας πρέπει και να τις τεκμηριώνει και είναι υπεύθυνος γι’ αυτά που λέει. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να αδικούμε κάποιους ανθρώπους και ένας από αυτούς είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και δεν επιτρέπω κακή κουβέντα για την ομάδα μου», προχωρώντας συχνά σε μια υπενθύμιση καθόλου τυχαία: «Εγώ είμαι Ν.Δ. και Ολυμπιακός».

Η απάντηση του Ν. Μπελαβίλα ήταν άμεση: «Αγαπητέ Βασίλη Κορκίδη, δηλώνεις ότι αδικώ τον κύριο Μαρινάκη. Μάλλον εσύ αδικείς τον εαυτό σου και την ιστορία σου. Ή για να το κάνουμε πιο λιανά: γιατί άραγε σε μία προεκλογική δήλωση είναι κανείς αναγκασμένος να “στηρίξει” και κάποιον τρίτο, όχι τον δήμαρχο; Το έχουμε ξανασυναντήσει αυτό και αλλού;».

Σημειώνεται ότι από την ημέρα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του, ο Ν. Μπελαβίλας, ουδέποτε έχει κατηγορήσει τον Ολυμπιακό. Αντίθετα έχει δηλώσει: «Γεννήθηκα πάνω από την παλιά λέσχη του Ολυμπιακού στον Πειραιά, έμαθα μπάλα εκεί μέσα. Κομμένη η πλάκα με τον Ολυμπιακό, Ολυμπιακοί είμαστε πάρα πολλοί από εμάς. Αλλος είναι ο Ολυμπιακός που ξέρουμε και θέλουμε, του Αργυρούδη και του Γιούτσου, όλων αυτών των ποδοσφαιριστών, άλλο είναι η διαχείριση ομάδων από επιχειρηματίες για το δικό τους ατομικό σχέδιο».

- το ρεπορτάζ της Χριστίνας Παπασταθοπούλου είναι από την  Εφημερίδα των Συντακτών