ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Οι εφημερίδες γίνονται ιλουστρασιόν...

Φουντώνει ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις κυριακάτικες εφημερίδες καθώς όλο και περισσότερες εκδόσεις εμπλουτίζονται με περιοδικά που στοχεύουν κυρίως στην προσέλκυση γυναικείου κοινού που θα φέρουν την αντίστοιχη διαφήμιση. Ετσι μετά το Μarie Claire, που κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, τώρα έρχεται και το εμβληματικό..
περιοδικό Vogue του οποίου τα δικαιώματα εξασφάλισε ο Ομιλος της Καθημερινής. Η «βίβλος της μόδας» θα βγει και πάλι στην ελληνική αγορά και σύντομα θα κυκλοφορήσει μαζί με το κυριακάτικο φύλλο της Καθημερινής. 
Από την άλλη υπάρχει και το Harper's BAZAAR, το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο όπως διαφημίζεται από το ΒΗΜΑ, που κυκλοφορεί κι αυτό μαζί με το κυριακάτικο φύλλο του ομίλου Μαρινάκη.
Θυμίζουμε πως από το τέλος Ιουνίου και μετά την μη ανανέωση της συνεργασίας του με το περιοδικό People (τώρα κυκλοφορεί με το Εθνος της Κυριακής), η εφημερίδα Πρώτο Θέμα ξεκίνησε συνεργασία με τo lifestyle περιοδικό Gala, έναν εμβληματικό τίτλο, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου.

ΥΓ Οι εκδότες προσπαθούν με κάθε είδους περιοδικά (από ειδικές εκδόσεις αυτοκινήτου και
μαγειρικής μέχρι τηλεοπτικά και life style έντυπα) και την ενσωμάτωσή τους στις εφημερίδες να ανακόψουν τον κυκλοφοριακό κατήφορο. Κανείς όμως δεν είναι σίγουρος ότι οι συγκεκριμένες εκδόσεις δίνουν φύλλα στις εφημερίδες -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Μάλιστα κάποιοι θεωρουν κοστοβόρα την νέα τάση με τα περιοδικά επιμένοντας πως μπορεί μεν να ανακόψει προσωρινά -και για μικρό διάστημα- την κυκλοφοριακή πτώση αλλά σύντομα θα επιφέρει περαιτέρω ζημιά στα ήδη προβληματικά ταμεία των εφημερίδων.