ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Η επανέκδοση της Μακεδονίας και τα «κακά αφεντικά»

«Θέλουμε να ξεπεράσουμε τα παλιά στερεότυπα για τα “κακά αφεντικά”. Oι επιχειρηματίες, από τη μεριά τους, πρέπει να αποστούν από μια κερδοσκοπική λογική και να πάψουν να τρέμουν το μισθολογικό κόστος», λέει ο Μιχάλης Αλεξανδρίδης, εκδότης και διευθυντής της εφημεριδας «Μακεδονία» που αυτή τη Κυριακή θα βρίσκεται ξανά στα περίπτερα.
(...) Συνδέονται η δημοσιογραφία με την επιχειρηματικότητα;..

«Ναι, γιατί όχι; Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο», απαντά ο γενικός γραμματέας του ΕΒΕΘ και μέλος του Δ.Σ.της εταιρείας που θα εκδίδει τη «Μ» και θα έχει την ευθύνη λειτουργίας του makthes.gr, Παναγιώτης Μενεξόπουλος. «Θεωρώ ότι μπορούμε και πρέπει να ξεπεράσουμε το κλισέ ότι οι έμποροι και οι επαγγελματίες αισχροκερδούν, εκμεταλλεύονται τα πάντα και λειτουργούν μόνο με την προσπάθεια βελτιστοποίησης του κέρδους».
(...)
Τα κέρδη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ) που δημιουργήθηκε για την επανέκδοση της «Μακεδονίας», θα κατανέμονται με τον εξής τρόπο: το 33% στους εργαζομένους, το 33% ως επανεπένδυση για αναπτυξιακές κινήσεις στο ίδιο πλαίσιο (π.χ. για εκδόσεις ενθέτων) και το 33% ως αποθεματικό για περαιτέρω ανάπτυξη. «Είναι ένα στοίχημα για όλους. Έχουμε δεσμευτεί να μην πέσουμε ξανά σε ένα θνησιγενή φαύλο κύκλο», τονίζει ο Μιχάλης Αλεξανδρίδης. «Το business plan είναι για μια απολύτως βιώσιμη έκδοση και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε».

- από ρεπορτάζ της Χριστίνας Ταχιάου στο protagon (oλόκληρο ΕΔΩ)

- ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Βίος και πολιτεία των υπευθύνων της «Μακεδονίας» - Υπόμνημα εργασιακού εκπροσώπου για την εφημερίδα “Μακεδονία” στην τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας