ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Προστατεύστε τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ

Μην το κάνετε όπως στο MEGA, λένε οι τεχνικοί της τηλεόρασης  - Τι ζητούν από την κυβέρνηση

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την πλήρη εξόφληση των οφειλομένων για όλους τους εργαζόμενους του MEGA, καθώς επίσης και να νομοθετήσει για να μη βρεθούν ξανά εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στην οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση που βρίσκονται
σήμερα οι εργαζόμενοι του MEGA.
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) που επιρρίπτει ευθύνες - πέραν των μετόχων- και στην κυβέρνηση για το Mega.
H ETITA με αφορμή την απόφαση του ΕΣΡ που ανακήρυξε οριστικούς δικαιούχους για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή της:
Μόλις χθες, 5 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκαν οι 5 άδειες Εθνικής Εμβέλειας για την Ιδιωτική Τηλεόραση. Το MEGA όπως ήταν γνωστό δεν συμπεριλαμβάνεται.
Μια επιχείρηση που δεν κατέθεσε καν φάκελο υποψηφιότητας γιατί έτσι έκριναν, έτσι αποφάσισαν και έτσι έκαναν οι Μέτοχοί του. Μια επιχείρηση απολύτως βιώσιμη οικονομικά, σύμφωνα με το business-plan που είχαν ετοιμάσει οι 4 πιστώτριες Τράπεζες.
Κάπου εδώ όμως σταματούν οι ευθύνες των Μετόχων και αρχίζουν της Κυβέρνησης.
- Μια Κυβέρνηση που παραχωρεί τηλεοπτικές συχνότητες οι οποίες είναι δημόσιο αγαθό στους ίδιους ακριβώς Μετόχους (Βαρδινογιάννη-Σαββίδη) χωρίς να τους υποχρεώνει να αποζημιώσουν τουλάχιστον τους εργαζόμενούς τους στην προηγούμενη Επιχείρησή τους.
- Μια Κυβέρνηση που στο νόμο για την αδειοδότηση, καμιά πρόβλεψη δεν έκανε για την προστασία των εργαζομένων σε ανάλογες περιπτώσεις. Επιτρέπει στους καναλάρχες με πρόσχημα την μη αδειοδότηση, να αφήνουν τηλεοπτικές εταιρείες να μαραζώνουν και να αργοσβήνουν, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους και φεσώνοντας τις τράπεζες με τεράστια ποσά τα οποία φυσικά θα πληρώσουν όλοι οι εργαζόμενοι, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να διεκδικήσουν και να πάρουν άδεια με άλλη εταιρεία.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την πλήρη εξόφληση των οφειλομένων για όλους τους εργαζόμενους του MEGA, καθώς επίσης και να νομοθετήσει για να μη βρεθούν ξανά εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στην οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση που βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι του MEGA.