ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Ένας, δυο, τρεις, πολλοί "Πορτοσάλτε"

του Πέτρου Κατσάκου*

Ωραία η φάμπρικα που έχουν ανοίξει κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι αρθρογράφοι. Πετάνε το ψέμα τους, ρίχνουν το ανάθεμα, δημιουργούν εντυπώσεις, κι όταν τους έρχεται η διάψευση, κάνουν το κορόιδο. Κάπως έτσι την πάτησε και η Θεανώ Φωτίου, που ματαίως εδώ και τρία εικοσιτετράωρα προσπαθεί
να πείσει την "Καθημερινή"..
και τους αναγνώστες της πως ουδέποτε έδειξε "κατανόηση" για τα συνθήματα που άγνωστοι έγραψαν στο κουδούνι της πολυκατοικίας που μένει ο κ. Πορτοσάλτε. "Η εύθυμη κυρία δήλωσε ανερυθρίαστα πως ναι μεν, αλλά κι αυτός προκαλεί" έγραψε προ ημερών στην "Καθημερινή" ο κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος, αναφερόμενος σκωπτικά στην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

"Στηριζόμενος σε δηλώσεις που ουδέποτε έκανα, ο κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος στο άρθρο του (4.9.2018) με τίτλο 'Θα ζήσουμε μέρες του 2015' στην εφημερίδα 'Καθημερινή', εξαπέλυσε επίθεση εναντίον μου και εναντίον της κυβέρνησης" ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Όπως προσθέτει, ο κ. Θεοδωρόπουλος έγραψε, μεταξύ άλλων, αποδίδοντάς της δηλώσεις που ουδέποτε έκανe. Με επιστολή της την ίδια ημέρα προς τον διευθυντή της εφημερίδας κ. Αλέξη Παπαχελά, η Θεανώ Φωτίου ζήτησε να αποκατασταθεί η αλήθεια.

«Δύο ημέρες μετά, ούτε ο κ. Θεοδωρόπουλος ανασκεύασε ούτε ο κ. Παπαχελάς έκρινε σκόπιμο να δημοσιευτεί η επιστολή. Προφανώς, για άλλη μια φορά, η μικροπολιτική υπερίσχυσε της δεοντολογίας» σημειώνει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που εδώ και μέρες παραμένει «κρεμασμένη» στα μανταλάκια του αξιότιμου κ. Τάκη, ο οποίος, αφού έκανε τη βρόμικη δουλειά, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις αρχές της δεοντολογίας κάνοντας «γαργάρα» τη διάψευση του θύματός του.

Λειτουργώντας με μεθόδους και πρακτικές που θυμίζουν την αλησμόνητη «Ομάδα Αλήθειας» της Ν.Δ., ο αρθρογράφος της «Καθημερινής» ρίχνει τη λάσπη του και μετά εξαφανίζεται αφήνοντας τους αναγνώστες με εντυπώσεις ταγμένες στο πολιτικό και επικοινωνιακό αφήγημα, που ως πιστός στρατιώτης της τοξικής αντιπολίτευσης και αυτός υπηρετεί.

Ένας, δυο, τρεις, πολλοί "Πορτοσάλτε". Όσοι περισσότεροι, τόσο καλύτερα για τον κοινό σκοπό τους. Ψέματα για την Ζορμπά. Ψέματα για τη Φωτίου. Και αλίμονο σε όποιον τολμήσει να βρεθεί απέναντι σε αυτούς και στη μονταζιέρα τους. Αλίμονο σε όποιον τολμήσει να τους ασκήσει κριτική για την αντιδεοντολογική φιλοσοφία που ασπάζονται και δεν περιλαμβάνει τη λέξη "συγγνώμη".

* το κείμενο του Πέτρου Κατσάκου δημοσιεύτηκε στην Αυγή υπό τον τίτλο «Η μονταζιέρα και η γαργάρα»