ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Όταν ο Αμβρόσιος αφόρισε τον Antenna

Δυο λόγια για το καινούριο, πραγματικά προχωρημένο τρέιλερ του καναλιού
 

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Λες και ήμουνα ρε φίλε πίσω απ’ τα εξαπτέρυγα τα χρυσοποίκιλτα και κόζαρα τη σκηνή. Στη μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ράιτ θρου, στο θρυλικό γραφείο του Αμβρόσιου, στολισμένο με τα σκαλπ που έχει γδάρει κατά καιρούς ο Μητροπολίτης. Λες και τον..
άκουγα με αυτή τη μελίρρυτη φωνή, που τόσους και τόσους ασφαλίτες έχει κάνει να κατουρηθούν απ’ τη χαρά τους. Ηχητικό έχω:
«Βρωμιάρηδες! Αλητήριοι, καταραμένοι, ταλαίπωρα και ασεβέστατα ανθρωπάκια!!!
Θα σας δείξω εγώ. Τι είμαι, κανένας Ιερώνυμος, να με κάνουν ό,τι θέλουν; Αμβρόσιος εδώ φίλε, όταν πλάκωνα εγώ στα μπουνίδια τα κουμμούνια, ο Ιερώνυμος έβλεπε καουμπόικα στο σινεμά.
Μάθαμε όλοι τώρα…
Και το Ραδιοτηλεοπτικό τι κάνει; Πού φτάσαμε; Τι κάνουν αυτός ο Κουτρομάνος κι ο άλλος ο Μορώνης; Περιμένουν να κυριεύσει η σαπίλα το χριστεπώνυμον πλήθος; Σαπίλα!!!
Θα τους δείξω όμως εγώ, δεν θα ξεμπερδέψουν τόσο εύκολα με τον Αμβρόσιο. Νεωκόρε!!
Νεωκόρε!!
Νεωκόρε!!
Πού είναι αυτό το παιδί; Ασταδγιάλα!!!
Σχώρα με Θε μου, φτου, φτου, φτου, με τον δαίμονα καταπιάστηκα.
Δεν πειράζει θα τα γράψω μόνος μου. Λοιπόν Θόδωρο ή Θοδωρή τον λένε αυτόν του Antenna; Δεν πειράζει, Θεόδωρο θα γράψω. Αμ θα τον φτιάξω εγώ! Λοιπόν, ξεκινάω ανάποδα:
Το παρόν επιτίμιον ισχύει έως ότου ο αφοριζόμενος προσέλθει εν μετανοία γονυπετής ενώπιον ἡμῶν επ’ Ἐκκλησία καί ζητήσει δημοσίως συγγνώμην».
Εσείς τι λέτε, δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί; Δεν θα μπορούσε δηλαδή να είχε δει ο Αμβρόσιος το τρέιλερ για το καινούριο πρόγραμμα του Antenna και να τα είχε πάρει κράνα; Να είχε δει ζευγάρι ανδρικό, ζευγάρι γυναικείο, σε στιγμές χαράς και ευωχίας, σε στιγμές αγάπης και χαράς, να αγκαλιάζονται και να χαμογελάνε αντί να σιγοβράζουν στα καζάνια της Κολάσεως. Να είχε δει, πάνω απ’ όλα, οικογένεια ομοφυλοφιλικού τύπου, με δύο μπαμπάδες και παιδί, αντί για μπαμπά και μαμά. Και αυτοί οι δύο μπαμπάδες με το παιδί να καλοπερνάνε, όπως καλοπερνάει μια νορμάλ ευτυχισμένη φαμίλια, αντί να έχουν βγάλει καντήλες και φολίδες από την πολλή διαστροφή και την ατιμία. Γίνεται αυτό το πράγμα Δέσποτα; Φωτιά θα πέσει να μας κάψει!
Ωραίο θα ήταν σαν Fake News, να το κυκλοφόραγα και να καθόμουνα ύστερα στην πολυθρόνα να το διασκέδαζα. Αλλά γιατί να τους κόψεις τη χολή στο Μαρούσι, αρκετά δεν έχουν τραβήξει ως τώρα; Και στο κάτω κάτω της γραφής, η προοδευτική πρωτοβουλία τους αξίζει χειροκρότημα και όχι τρολάρισμα. Αξίζει μια, μικρή έστω, υπόκλιση, γιατί τολμούν να  αποξενώσουν ένα κομμάτι της κοινωνίας που συνήθως μένει καρφωμένο στην μικρή οθόνη. Αξίζει ένα κλείσιμο του ματιού γιατί κλειδώνουν, για την ώρα τουλάχιστον, στο χρονοντούλαπο εκείνη την όχι και τόσο τιμητική προσήλωση του καναλιού στο σπέρμα, στο αίμα, στο στέμμα. Ο Antenna ξηγήθηκε κι έκανε το πρώτο βήμα. Μακάρι να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι δίαυλοι, που στις περισσότερες των περιπτώσεων υποκύπτουν στην καφρίλα…

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr