ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΚΑΪ: Ή συμμορφώνεστε ή απολύεστε

Την άμεση ανάκληση της απόλυσης του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Αργύρη Καλογερόπουλου ζητούν οι συνάδελφοί του στο κανάλι. Οι δημοσιογράφοι του καναλιού κάνουν λόγο για λογική της απόλυτης συμμόρφωσης - από πλευράς εργοδοσίας- ακόμη και όταν δεν σχετίζεται με θέματα επαγγελματικής συνέπειας και ικανότητας. Επίσης αναφέρουν ότι εναντιώνονται σε αυτή τη τιμωρητική λογική, θύματα
της οποίας μπορούν δυνητικά να είναι όλοι. Αναλυτικά η ανακοίνωση των δημοσιογράφων του Τ/Σ ΣΚΑΪ :
«Σήμερα, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 ο συνάδελφος Αργύρης Καλογερόπουλος προσήλθε στο σταθμό προκειμένου να εργαστεί σε νέο αντικείμενο και ειδικότερα να συμπεριληφθεί στο επιτελείο της νέας εκπομπής που ετοιμάζει ο σταθμός με παρουσιάστρια την Τατιάνα Στεφανίδου. Όπως, όμως, τον ενημέρωσαν, η θέση του εκεί έχει συμπληρωθεί από άλλο συνάδελφο. Επιστρέφοντας στο τμήμα ειδήσεων προκειμένου να ενημερωθεί για το τι ισχύει, πληροφορήθηκε την ΑΠΟΛΥΣΗ του.
Όπως μας ενημέρωσε, αποφάσισε να δεχτεί αυτή την αλλαγή αντικειμένου – αν και δεν το επιθυμούσε- έτσι ώστε να διασφαλίσει την εργασία του, καθώς ο τρόπος που του ζητήθηκε δεν αφορούσε σε πρόταση αλλά μάλλον σε τελεσίγραφο. Παρά το γεγονός, όμως, ότι αποδέχτηκε αυτή τη μεταβολή, για λόγους που σε εμάς είναι παντελώς άγνωστοι, αποφασίστηκε η αιφνιδιαστική απόλυσή του.
Ζητούμε την άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης, σε βάρος ενός εξαιρετικού συναδέλφου, ο οποίος έχει αποδείξει με την εργατικότητά του την επαγγελματική του επάρκεια εδώ και χρόνια. Θεωρούμε απαράδεκτο τον λόγο της απόλυσής του, καθώς καταδεικνύει την λογική της απόλυτης συμμόρφωσης ακόμη και όταν δεν σχετίζεται με θέματα επαγγελματικής συνέπειας και ικανότητας. Κυρίως, εναντιωνόμαστε σε αυτή τη τιμωρητική λογική, θύματα της οποίας μπορούμε δυνητικά να είμαστε όλοι.
Οι Δημοσιογράφοι της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ»