ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Κουρτάκης εναντίον όλων στην Εξεταστική της Βουλής

- Τι είπε για Αλαφούζο, Φιλιππάκη, Τριανταφυλλόπουλο, Ψυχάρη
- «Ο Σαμαράς μου ζήτησε να κατεβάσω το ηχητικό για τον «παναθηναϊκάκια» δικαστή
(ΒΙΝΤΕΟ)

Επίθεση κατά των εργολάβων που γίνονται εκδότες καθώς και κατά άλλων μιντιαρχών (όπως οι Αλαφούζος, Φιλιππάκης (Δημοκρατία), Τριανταφυλλόπουλος, Ψυχάρης), εξαπέλυσε ο επικεφαλής του μιντιακού ομίλου των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης.
Καταθέτοντας σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ, ο Γ. Κουρτάκης προχώρησε και σε καταγγελία ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς του ζήτησε να κατεβάσει από το site των Παραπολιτικών το ηχητικό στο οποίο φέρεται να δίνει εντολή στον «παναθηναϊκάκια» δικαστή (Iσ. Ντογιάκο) για..
προφυλακίσεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο Γ. Κουρτάκης είπε ότι ο Α. Σαμαράς ισχυρίσθηκε πως η φωνή δεν είναι δική του και ότι δεν κατέβασε το ηχητικό.
Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης επεσήμανε ότι υπάρχει πραγματογνωμοσύνη ότι η φωνή δεν ήταν του Α. Σαμαρά, προκαλώντας την αντίδραση Κασιδιάρη.
Ο Γ. Κουρτάκης είπε για τον Ισ. Ντογιάκο ότι λόγω του ύψους του και των αθλητικών του φρονημάτων τον λένε «ψηλό παναθηναϊκάκια» και ότι «διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Βγενόπουλο και τον Πατέρα. Λένε ότι ο γιος του εργάζεται σε επιχειρήσεις του Πατέρα και ο ίδιος φιλοξενείται σε σουίτα του στον Αστέρα Βουλιαγμένης». Μάλιστα συνέδεσε την χθεσινή πρόταση για προφυλάκιση Μαρινάκη με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Αθηνών Ισ. Ντογιάκο λέγοντας ότι «καταλαβαίνετε όλοι».

Οι άλλοι μιντιάρχες

Για τον Γιάννη Αλαφούζο ο Γ. Κουρτάκης επεσήμανε ότι έχουν δεσμευθεί η περιουσία και οι λογαριασμοί του και είχε προσωπικές εγγυήσεις για τα δάνειά του το σκάφος του και ένα ακίνητο στη Σαντορίνη δύο φορές. «Από τη στιγμή που έχουν δεσμευθεί οι λογαριασμοί του ισχύουν οι εγγυήσεις που είχε δώσει στην Εθνική;», ρώτησε.
Αναφερόμενος στον εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία» Γιάννη Φιλιππάκη έκανε λόγο για «δοσοληψίες του Φιλιππάκη με ένα επιχειρηματία που καταλήστεψε τα μίντια», ενώ τον συνέδεσε με τον φυγόδικο επιχειρηματία Κυριακίδη. «Θα ήμουν χαρούμενος αν είχε κληθεί για ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικοεκδοτικά σκάνδαλα, αυτό της PROTONBANK. Ο επιχειρηματίας Κυριακίδης, που σήμερα είναι φυγόδικος, αγόραζε ή έμπαινε σε συμμετοχές σε ότι εκινείτο στην αγορά με δάνεια από την PROTON BANK», ανέφερε.
Ακόμη είπε πως «αναδείξαμε ότι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος πήρε 9,2 εκατ. ευρώ από τον Κυριακίδη».
Ακόμη ο Γ. Κουρτάκης αναφέρθηκε στην κατάθεση του Παναγιώτη Ψυχάρη στην Εξεταστική και σχολίασε «εδώ εξετάζετε επιχειρηματίες που λένε ότι έπαιρναν δάνεια με αέρα».
Ο εκδότης των Παραπολιτικών άφησε αιχμές και για τους εργολάβους που γίνονται εκδότες λέγοντας ότι «είναι το φυσιολογικό να γίνεται κάποιος δημοσιογράφος από εκδότης. Το παράδοξο είναι να γίνονται εκδότες εργολάβοι και περίεργοι επιχειρηματίες όπως ο Κυριακίδης».

Ο δανεισμός και το ραδιόφωνο

Όσον αφορά στον δανεισμό της εταιρείας του «ΠΑΡΑΕΝΑ ΕΠΕ» ο Γ. Κουρτάκης είπε ότι έχει σύμβαση παροχής πιστώσεως στην Εθνική με ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό με πίστωση έως 960.000, το ποσό που αναλήφθηκε ανήλθε στα 800.000 ευρώ και σήμερα το υπόλοιπο είναι στα 111.083 ευρώ. «Το δάνειο συνήφθη στις 4 Φεβρουαρίου 2014 και είχε ως χρόνο πληρωμής την 4η Φεβρουαρίου 2019 και θα αποπληρωθεί στις 27 Δεκεμβρίου 2016 ύστερα από δική μου επιθυμία», ανέφερε. Επισημαίνεται ότι το δάνειο ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη και ο Γ. Κουρτάκης είναι κατηγορούμενος.
Για το ραδιόφωνο “Παραπολιτικά” ο Γ. Κουρτάκης είπε αγοράσθηκε με 1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 200.000 ευρώ τα έβαλε ο ίδιος και τα 800.000 είναι το δάνειο που πήρε από την Εθνική. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον πρώην ραδιοφωνικό σταθμό του ΚΚΕ, 902 ο οποίος είχε πουληθεί στο «Ε» του ομίλου Βρυώνη.

Τα δάνεια

Συνολικά ο Γ. Κουρτάκης έχει συνάψει τρία δάνεια με την Τράπεζα Αττικής.
1) στις 21 Δεκεμβρίου 2012 για 150.000 ευρώ. Θα πληρωνόταν σε 15 μήνες και πληρώθηκε, όπως επιβεβαιώνει επιστολή της τράπεζας.
2) 150.000 που είναι ενήμερο.
3) 300.000 που είναι ενήμερο και μένουν 213.000 ευρώ.


- με πληροφορίες από τo avgi.gr

Δεν θα παραστεί αύριο 
στην Επιτροπή 
ο Θέμος Αναστασιάδης
Δεν θα παραστεί αύριο, Πέμπτη, ο εκδότης του Πρώτου Θέματος Θέμος Αναστασιάδης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα της δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ.
Σε επιστολή που υπογράφεται από τον γενικό διευθυντή και μέλος του δ.σ. του ομίλου Μπάμπη Κούτρα επισημαίνεται ότι ο Θ. Αναστασιάδης λείπει για προσωπικούς λόγους στο εξωτερικό, δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει και ποια περίοδο θα είναι διαθέσιμος να καταθέσει στην επιτροπή. Ο κ. Κούτρας δηλώνει εξουσιοδοτημένος να καταθέσει εκ μέρους του εκδότη.
Να σημειωθεί ότι από την εξεταστική επιτροπή ζητήθηκε άλλη ημερομηνία εξέτασης. Συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας ζήτησε να εξαντληθούν τα περιθώρια και σε μια συναινετική βάση να βρεθεί νέα ημερομηνία για να προσέλθει αυτοπροσώπως ο μάρτυρας.