ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Καναλάρχες: Καταστρατηγείται το διευθυντικό δικαίωμα για απολύσεις!

Ν. Παππάς: Αυτοί που σήμερα έχουν συμφωνήσει για τουλάχιστον 400 εργαζόμενους, το προηγούμενο διάστημα ήταν ενάντιοι στο όριο αυτό

«Είναι πολλά τα κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους στα κανάλια, και είναι εξοργιστικό όταν προέρχονται από κόμματα που με ευκολία και παρανόμως πέταξαν στο δρόμο 2.000 εργαζόμενους της ΕΡΤ.  Τόσο καιρό σιωπούσαν, ή ακόμη και χαίρονταν, ενώ δεν έκαναν τίποτε όταν έκλεινε π.χ. το Alter, όταν έκλεινε η Ελευθεροτυπία, όταν μειωνόταν η απασχόληση στον κλάδο κατά 30%-40%, όταν στο Mega οι εργαζόμενοι είχαν φτάσει να είναι πέντε μήνες απλήρωτοι». Αυτό σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» στην εκπομπή του Κ. Αρβανίτη.
 Ο Ν. Παππάς αναφερόμενος στις επικρίσεις που διατυπώνονται από την αντιπολίτευση και.. ομίλους ΜΜΕ σχετικά με την τύχη των εργαζομένων, σημείωσε πως η παρέμβαση της κυβέρνησης θέτει τα ελάχιστα όρια απασχόλησης και έτσι προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα κανάλια, καθώς γίνεται μετάβαση σε βιώσιμα σχήματα, κάτι που θα θωρακιστεί περαιτέρω και με τις επόμενες παρεμβάσεις.
Οι καναλάρχες που σήμερα έχουν συμφωνήσει να έχουν τουλάχιστον 400 εργαζόμενους, το προηγούμενο διάστημα ήταν ενάντιοι στο όριο αυτό και θεωρούσαν ότι «καταστρατηγείται το διευθυντικό δικαίωμα», προωθώντας απολύσεις, ελαστική εργασία και καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών. Μόνο με το νέο σκηνικό, μπορεί να δοθεί λύση και να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στους μισθούς και η επιδείνωση των σχέσεων εργασίας», είπε ο υπουργός Επικρατείας σημειώνοντας  ότι αυτό είναι κάτι που «θα γίνει κατανοητό και φανερό αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του».