ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Τα πάνω κάτω στα media - Αγριεύει το παιχνίδι με τα κανάλια

Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι

Σε ένα μεγάλο παζάρι έχει μετατραπεί η τηλεοπτική αγορά αμέσως μετά την δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών όπου νέοι και παλιοί καναλάρχες έδειξαν πρωτοφανή ετοιμότητα να διαθέσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σε εποχή κρίσης και σε ένα κλάδο που κατά δήλωσή τους είναι ζημιογόνος.
Συμμαχίες φτιάχνονται και χαλάνε την ίδια μέρα μετά από φανερά -αλλά κυρίως κρυφά- ραντεβού και τηλεφωνήματα.
Τηλεαστέρες βρίσκονται σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις με υποτακτικούς των νέων καναλαρχών που τους τάζουν διασφαλίσεις για το τηλεοπτικό τους μέλλον. 
Πολιτικοί παρεμβαίνουν με δηλώσεις τους και προβάλουν ενστάσεις για την απόκτηση άδειας..
από «εργολήπτες δημόσιων έργων».
Το «βάζω την άδεια, βάζεις το κανάλι;» είναι πλέον το νέο παιχνίδι των μιντιαρχών, με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει για πάταξη της διαπλοκής... 
Παλαιοί «παίχτες» στρέφονται εναντίον των... νέων με μηνύσεις, αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα, την ώρα που το Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να συνεδριάσει στις 16 Σεπτεμβρίου για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών.

Μέσα σε όλα αυτά η πρώτη συμμαχία που θεωρείται πολύ πιθανή -αλλά όχι σίγουρη- και συζητήθηκε πολύ είναι αυτή μεταξύ του ιδιοκτήτη του ALPHA Δημήτρη Κοντομηνά και του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα. Ο πρώτος διαθέτει τηλεοπτικό σταθμό, αλλά όχι και τηλεοπτική άδεια και ο δεύτερος διασφάλισε άδεια και αναζητά την υποδομή τηλεοπτικού σταθμού (κάποιοι λένε ότι στο «κόλπο» είναι κι ο Δημήτρης Μελισσανίδης με το ρευστό του).
Κοντομηνάς και Καλογρίτσας συναντήθηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης αλλά και το πρωί της Τετάρτης (παρά την μεταξύ τους ένταση τις προηγούμενες μέρες) και συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους. Ο Δ. Κοντομηνάς όμως αποφάσισε ξαφνικά να διακόψει τις διαβουλεύσεις με τον Καλογρίτσα και αναχώρησε για το εξωτερικό προγραμματίζοντας να απουσιάσει για 15 ημέρες. Κάποιοι είπαν πως θα περιμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την απόφαση του ΣτΕ.
Οπως κυκλοφόρησε ο Χρ. Καλογρίτσας θα επιχειρήσει ταυτόχρονα να διευρύνει τον κύκλο των συμμαχιών του, ξεκινώντας επαφές και με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Το ενδεχόμενο συνεργασίας Καλογρίτσα με τον ιδιοκτήτη του «E» Φίλιππο Βρυώνη προς το παρόν αποκλείστηκε και παρότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν προ ημερών, οι διαβουλεύσεις μεταξύ τους διακόπηκαν.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε και η επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Μιχαλακοπούλου και η συνάντησή του το μεσημέρι της Πέμπτης με τον Σταύρο Ψυχάρη (και τους συν αυτώ). Πολλοί ήταν αυτοί που είπαν πως η συνάντηση αφορούσε το Mega, ενώ πηγές μέσα απόν ΔΟΛ ανεφεραν πως οι συναντήσεις (λέγεται πως υπήρξε και μια την Παρασκευή το πρωί) είχαν να κάνουν με το ενδιαφέρον Μαρινάκη σχετικά με την εξαγορά ποσοστών του Ψυχάρη στην εκτυπωτική μονάδα «Ιριδα» και στο παρακτορείο διανομής «Αργος». Πάντως το γεγονός είναι ότι ο Ψυχάρης αναζητά εδώ και καιρό επενδυτή γαι να τον βάλει στον ΔΟΛ.

 Οι ενστάσεις Καμμένου για Καλογρίτσα και η σχέση με Κοντομηνά

Την ίδια ώρα ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος «χτύπησε» ξανά εκφράζοντας εκ νέου τις ενστάσεις του για τη απόκτηση τηλεοπτικής άδειας από την οικογένεια Καλογρίτσα. Από το Λονδίνο όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας, ο Π. Καμμένος σημείωσε ότι όρος του διαγωνισμού είναι οι συμμετέχοντες να μην έχουν άλλη δραστηριότητα. "Όπως για παράδειγμα ο κ. Καλογρίτσας, ο οποίος μέχρι προχθές ήταν εργολάβος και επομένως αντιλαμβάνομαι ότι δε θα του δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσει στη διαδικασία απόκτησης άδειας" σχολίασε χαρακτηριστικά.
Κάποιοι συνδέουν την αναχώρηση Κοντομηνά στο εξωτερικό με την νέα δημόσια παρέμβαση Καμμένου κατά του Χρ. Καλογρίτσα δεδομένης και της πολύ φιλικής σχέσης του ιδιοκτήτη του Αlpha με τον ιδρυτή των ΑΝΕΛ.
Ταυτόχρονα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για εμπλοκή στο θέμα της άδειας του ΣΚΑΪ εξ αιτίας προβλήματος στο πόθεν έσχες του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Γιάννη Αλαφούζου μετά και την δέσμευση της περιουσίας και των προσωπικών λογαριασμών του. Το παραπάνω διαψεύστηκε μετά την ανακοίνωση του ΓΓ Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου ότι και οι τέσσερις καναλάρχες πέρασαν τον έλεγχο του «πόθεν έσχες».
Από το μέτωπο των Βαρδινογιάννηδων και του STAR, ουδέν νεότερον μέχρι στιγμής, πέραν της ανακοινωσης για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς (παραμένουν, λέει, εν αναμονή των σχετικών αποφάσεων). Δεν είναι όμως λίγοι οι εργαζόμενοι του καναλιού που απορούν με την στρατηγική που ακολουθεί η διοίκηση και ζητούν πιο δυναμική αντιδράση...