ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Δημοσιογράφοι Alpha: Οχι μαύρο στην ενημέρωση

24ωρη απεργία στους δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, πραγματοποιούν  σήμερα σε όλη τη χώρα, οι  Συνεργαζόμενες  Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ. Τη θέση τους έχουν διαχωρίσει με ανακοίνωσή τους το Συντονιστικό Σωματείων Σκηνοθετών, Διευθυντών Παραγωγής και Εικονοληπτών ΕΡΤ (δείτε ΕΔΩ) καθώς και οι δημοσιογράφοι του τ/σ Alpha.
Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι του Alpha σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
"Οι δημοσιογράφοι του Alpha, αποφασίσαμε κατά συντριπτική πλειοψηφία να μην ρίξουμε μαύρο στην ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας. Στο μαύρο.. δεν απαντάμε με μαύρο. Αυτές τις κρίσιμες ημέρες, η φωνή μας είναι το πιο ισχυρό όπλο μας. Ο Alpha, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι μια υγιής επιχείρηση χωρίς δάνεια, που μπήκε στην διαδικασία της δημοπρασίας, προσφέροντας 61 εκατομμύρια ευρώ και παρόλα αυτά δεν πήρε άδεια.
Η κυβέρνηση ωστόσο, δηλώνει αποφασισμένη να κλείσει τον πρώτο σε τηλεθέαση σταθμό, και μάλιστα εμπαίζει εκατοντάδες εργαζόμενους, λέγοντας ότι θα απολυθούν, αλλά να είναι ήσυχοι! Θα πάρουν επίδομα απασχόλησης. Καλούμε τα συνδικαλιστικά μας όργανα, να στηρίξουν με κάθε μέσο τον αγώνα μας, ώστε ο Alpha και οι υπόλοιποι σταθμοί που απειλούνται με λουκέτο, να μείνουν ανοιχτοί.
Καλούμε για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση, να πάψει να ασχολείται με αριθμούς και να δείξει επιτέλους ότι ενδιαφέρεται για τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Ο Alpha θα μεταδώσει απεργιακό δελτίο και θα καλύψει τις κινητοποιήσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ευχαριστούμε το σύνολο των συναδέλφων, δημοσιογράφων και τεχνικών που τάσσονται στο πλευρό μας και λένε όχι στο μαύρο."