ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Κοντομηνάς μηνύει τον Ιβάν Σαββίδη

Ο ALPHA θα δει, αλλά δεν θα πάρει τις κασέτες της δημοπρασίας...

Mήνυση κατά του Ιβάν Σαββίδη υπέβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA του Δημήτρη Κοντομηνά, ζητώντας ακύρωση της δημοπρασίας και αποβολή της εταιρείας DIMERA που εκπροσωπεί ο επιχειρηματίας.
Με την μήνυση την οποία υπέβαλε ο δικηγόρος του Alpha, καθηγητής Πάνος Λαζαράτος, ζητείται η δίωξη του Ιβάν Σαββίδη για το κακούργημα της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και τα πλημμελήματα της απατηλής πρόκλησης βλάβης και της επιβουλής της δημόσιας τάξης.
Σύμφωνα με τον Π. Λαζαράτο τα αδικήματα αυτά αφορούν «στις ενέργειες και τις δηλώσεις του κ. Σαββίδη σύμφωνα με τις οποίες προσπάθησε σκόπιμα να ανεβάσει το τίμημα εις βάρος των..
άλλων συμμετεχόντων στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και μάλιστα έδωσε δύο μηδενικές προσφορές». Ο Π. Λαζαράτος προανήγγειλε ότι  θα ακολουθήσει και καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για παράβαση γενικών αρχών του διαγωνισμού.
Tην ίδια ώρα υπήρξε μερική ανάκληση της απόφασης που εξέδωσε την Τετάρτη η εισαγγελέας Πρωτοδικών και ο Alpha και δεν θα λάβει τις κασέτες με το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας κατά τη διάρκεια των 66 ωρών της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά μόνο θα τις δει. Η απόφαση ελήφθη μετά από προσφυγή του Ελληνικού Δημοσίου με το σκεπτικό ότι δεν ειναι δυνατός ο διαχωρισμός των ευαίσθητων από τα απλά προσωπικά δεδομένα.