ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Αγωγή κατά της Ένωσης Συντακτών από τον διευθύνοντα της εφημερίδας «Ελευθερία»!

Τι καταγγέλλει η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας

Αγωγή κατά των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς υπέβαλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εφημερίδας «Ελευθερία» Γιώργος Μιχαλόπουλος, για προσβλητικούς, όπως αναφέρει, χαρακτηρισμούς εις βάρος του σε παλιότερη ανακοίνωση της Ένωσης με αφορμή κινητοποιήσεις στην «Ελευθερία».
Στην αγωγή Μιχαλόπουλου, ζητείται αποζημίωση για ηθική βλάβη κ.λ.π. ποσό ύψους 30.000 ευρώ.
Τα μέλη του ΔΣ της  Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για "πρωτοφανή ενέργεια και «καλωσορίζουν» την αγωγή που κατέθεσε..  σε βάρος τους ο κ. Γ. Μιχαλόπουλος, ως ένα δείγμα πρωτοποριακής διαχείρισης σχέσεων εργοδοσίας – εργαζομένων"...
Αναλυτικά η ανακοίνωση της  Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.Ε:
"Με μια πρωτοφανή ενέργεια του, ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ζητώντας μας να του καταβάλλουμε ποσό για ηθική αποζημίωση ύψους 30.000 ευρώ μετά από ανακοίνωση μας, πριν από έξι μήνες περίπου που στηλίτευε εργασιακές ανακατατάξεις στη ναυαρχίδα του τοπικού τύπου.
Τα μέλη του Δ.Σ της Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.Ε «καλωσορίζουν» την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος τους ο κ. Γ. Μιχαλόπουλος, ως ένα δείγμα πρωτοποριακής διαχείρισης σχέσεων εργοδοσίας – εργαζομένων στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ένωσης μας, που τα μέλη του Δ.Σ αντιμετωπίζουν αγωγή για την αυτονόητη συνδικαλιστική τους δράση και είναι πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού Τύπου που η διοίκηση μιας εφημερίδας στρέφεται σε βάρος Ένωσης Συντακτών. Υπό αυτή την έννοια ο κ. Μιχαλόπουλος, θα μείνει στην ιστορία!
Είναι προφανές, ότι με τις ενέργειες του ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελευθερίας» προσπαθεί να εκφοβίσει τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και έτσι να εξασφαλίσει τη «σιωπή» τους στην προσπάθεια που καταβάλλει με σκοπό την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων προς το δυσμενέστερο, για τους εργαζόμενους της εφημερίδας (απολύσεις, διαθεσιμότητες, υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, κλπ). Τον πληροφορούμε ότι δεν θα
κάνουμε πίσω.
Η Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε. μετρά ήδη μια μακρόχρονη ιστορία αγώνων και η σημερινή της διοίκηση δεν σκοπεύει να την ακυρώσει υπό το βάρος μιας δικαστικής εμπλοκής. Κατά συνέπεια θα «μετρηθούμε» στα δικαστήρια, για το βάρος του καθενός μας απέναντι στην ιστορία.
Καλούμε την ΠΟΕΣΥ, τις Ενώσεις Συντακτών της χώρας, τους συνδικαλιστικούς φορείς στο χώρο του Τύπου και όχι μόνο, να καταδικάσουν ανοιχτά το προαναφερθέν πρωτοφανές γεγονός, που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για να τοποθετηθεί ταφόπλακα στο συνδικαλιστικό κίνημα, σε μια περίοδο που η επιδίωξη αυτή συζητιέται και επιδιώκεται όλο και πιο έντονα, με τις επιταγές των δανειστών της χώρας."