ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

O μηχανισμός των εκβιασμών...

Kι ο τιμοκατάλογος της αρπαχτής του Παναγιώτη Μαυρίκου

Κομμάτια από την περίπλοκη δράση του κυκλώματος δήθεν εκδότη και δημοσιογράφων που κατηγορούνται για εκβιασμούς φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Εφημερίδα των Συντακτών». Πρόκειται για τον... τιμοκατάλογο της αρπαχτής. Τον τιμοκατάλογο με το κόστος για διαφημιστικές καταχωρίσεις στην «Ακρόπολη» του Παναγιώτη Μαυρίκου. Ο «κύριος» αυτός κοστολογούσε την ολοσέλιδη διαφήμιση με ΦΠΑ και αγγελιόσημο πάνω από 88.000 ευρώ! Φρόντιζε όμως να κάνει και εκπτώσεις έως και 99%.
Με τέτοιες τιμές βέβαια, τις οποίες δυσκολεύεται να βρει κανείς ακόμα και σε υψηλής κυκλοφορίας σοβαρές αμερικανικές εφημερίδες, όλο και κάτι έμενε. Αυτόν τον τιμοκατάλογο παρουσίαζε στην..
ΕΡΤ για να εξασφαλίζει τη λεγόμενη ανταλλακτική διαφήμιση, τον συμψηφισμό δηλαδή που γίνεται για διαφημίσεις μεταξύ διαφόρων μέσων ενημέρωσης.
Αλλά, επειδή πρόκειται για επίσημο τιμοκατάλογο με σφραγίδες και υπογραφές της αρμόδιας ΔΟΥ, αυτόν θα εμφάνιζε και σε άλλους οργανισμούς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα για να εξασφαλίζει... διαφημιστικά έσοδα, χρησιμοποιώντας προφανώς, όπου απαιτούνταν, και άλλες... μεθόδους για τις οποίες τώρα κατηγορείται.
Ολα αυτά πάντως αποκαλύπτονται εξαιτίας μιας ερώτησης στη Βουλή την οποία έσπευσε να καταθέσει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος έπειτα από σχετική επιστολή που έλαβε από τον Μαυρίκο, ο οποίος ζητούσε την παρέμβασή του επειδή η ΕΡΤ διέκοψε την ανταλλακτική διαφήμιση με την εφημερίδα του και την προβολή των πρωτοσέλιδών της από τις εκπομπές της.
Τη μία μέρα έλαβε ο βουλευτής την επιστολή και εντός 24ώρου φρόντισε να καταθέσει ερώτηση, όχι μόνο προς τον υπουργό Επικρατείας αλλά και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Τέτοια... επιμέλεια.
Ολα αυτά δείχνουν, όχι μόνο τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε επί σειρά ετών το συγκεκριμένο κύκλωμα, αλλά και την... ανοχή, αν μη τι άλλο, που δυστυχώς επιδεικνύεται συχνά σε παρόμοιες καταστάσεις από προηγούμενους διοικούντες.
Αποδεικνύουν όμως και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν ορισμένοι βουλευτές. Και ο συνδυασμός αυτός εκτρέφει τέτοιου τύπου εκφυλιστικά φαινόμενα, έως ότου αρχίσουμε και πάλι να πέφτουμε από τα σύννεφα...
ΕφΣυν (editorial)