ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΕΣΗΕΑ για κινητοποιήσεις: Ναι μεν, αλλά

Τη δημιουργία αλλεπάλληλων προσκομμάτων φαίνεται να προτάσσει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να προχωρήσει σε απεργιακό αγώνα έναντι του ασφαλιστικού εκτρώματος που επιχειρεί να επιβάλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη συνεδρίαση του Μεικτού Συμβουλίου με θέμα τις κινητοποιήσεις, όπου ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Σταμάτης Νικολόπουλος, ερωτηθείς για το πότε θα υλοποιηθεί η απόφαση της συνδιάσκεψης της ΠΟΕΣΥ για «την κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανομένων απεργιακών κινητοποιήσεων,» είπε ότι η ΠΟΕΣΥ ζητεί ορισμό ημερομηνίας έως την Τετάρτη 3 Μαρτίου, αλλά αυτό »ουδόλως δεσμεύει την ΕΣΗΕΑ».
Αιτία, σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, είναι η «ανάγκη προετοιμασίας μέσω επισκέψεων..
του ΔΣ στα ΜΜΕ και ενημέρωσης των μελών».
Προφανώς ο επιτυχής αγώνας προϋποθέτει την πρότερη ενημέρωση και ζύμωση των συμμετεχόντων, αλλά ποια νοήμων συνδικαλιστική ηγεσία που τον επιθυμεί περιμένει να φτάσει το νομοσχέδιο προς ψήφιση ώστε να τον εξαγγείλει; Τη στιγμή, μάλιστα, που όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων βρίσκονται σε κινητοποιήσεις άνω των 45 ημερών!
Στο ίδιο μήκος κύματος και η γενική γραμματέας, Νανά Νταουντάκη. Παρά την πολυετή συνδικαλιστική εμπειρία της επέμενε στη «σύσταση οργανωτικής επιτροπής»(!) για τις επισκέψεις του ΔΣ στους χώρους εργασίας, κάτι που κάλλιστα μπορεί – και είθισται- να γίνεται από τους εκλεγμένους εκπροσώπους στο Μεικτό Συμβούλιο. Με αυτούς τους ρυθμούς, η όποια κινητοποίηση μάλλον θα γίνει – όταν γίνει – για την τιμή των όπλων και κατόπιν εορτής…
- από asyntaxtostypos