ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Τσίρκο συμφερόντων με τις τηλεοπτικές άδειες

από τη Ματίνα Παπαχριστούδη στο περιοδικό “Ψηφιακή Τηλεόραση”

Νισάφι πια με τις τηλεοπτικές άδειες στους ιδιωτικούς στουντιοσταθμούς. Θέλαμε να ξέρουμε, δεν βαρέθηκαν επί 25 χρόνια το ίδιο παιχνίδι, με ίδια και παρόμοια επιχειρήματα, με ίδιους ή διαφορετικούς πρωταγωνιστές να αντιμάχονται, να πολεμούν. Για ένα αποτέλεσμα. Τη συνέχιση λειτουργίας των ιδιωτικών καναλιών χωρίς επίσημες άδειες από το κράτος, αλλά με προσωρινό καθεστώς, όμηροι πολιτικών συμφερόντων επί χρόνια. Κι όταν τα πολιτικά συμφέροντα αρχίζουν τη δική τους επίθεση, να συσπειρώνονται τα τηλεοπτικά συμφέροντα με ίδιο στόχο, να μη δοθούν άδειες, να μην ισχύσουν κανόνες και όρια. Επί 25 χρόνια αυτό το αλισβερίσι που αποτυπώθηκε στην έννοια της διαπλοκής, έχει σίγουρα ένα θύμα. Την τηλεοπτική αγορά και την.. τηλεόραση ως Μέσον, τεχνολογικό αλλά και ενημέρωσης στη χώρα μας.
Φτάσαμε λοιπόν στο 2016, 26ο χρόνο της ιδιωτικής τηλεόρασης με μια διαφορετική κυβέρνηση, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αρχικά διαλάλησε το στόχο της να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, όπως είχαν πράξει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Λίγο αργότερα κατέθεσε ένα νέο νόμο για την τηλεοπτική αδειοδότηση, όπως έπραξαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

- διαβάστε τη συνέχεια στο mediatvnews ΕΔΩ