ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Γρίφοι και υπονοούμενα στον «πόλεμο» Ψυχάρη - Mαξίμου

Οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις του τελευταίου 24ώρου ανάμεσα σε ΔΟΛ και Μαξίμου κυριαρχούνται από ερωτήματα, γρίφους και υπονοούμενα. Καθώς εξελίσσεται το ρεπορτάζ μπορούμε να φωτίσουμε δύο από τις γκρίζες ζώνες της όλης υπόθεσης
Η πρώτη αποκάλυψη αφορά τον άνθρωπο που λειτούργησε καταλυτικά στο να υπάρξουν οι πρώτες προσωπικές επαφές του Σταύρου Ψυχάρη με τον επερχόμενο για την κατάληψη της εξουσίας Αλέξη Τσίπρα.
Πρόκειται βέβαια για το αριστερών καταβολών (όπως ο ίδιος τουλάχιστον διατείνονταν) στέλεχος του ΔΟΛ που μετά απο πολυετή παρουσία στο συγκρότημα με ανάληψη και διευθυντικών θέσεων, αποφάσισε να φύγει από τη Μιχαλακοπούλου και να πολιτευτεί (χωρίς επιτυχία) με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά ανέλαβε θέση στα μίντια του ΣΥΡΙΖΑ και το πρώτο διάστημα ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον ΔΟΛ γενικότερα και τον Σταύρο Ψυχάρη ειδικότερα με την τότε..
αξιωματική αντιπολίτευση και τον επικεφαλής της. Εντάξει δεν είναι και σουντόκου υψηλής δυσκολίας το ποιός είναι… Ο Β.Μ. (ετσι για να ακολουθήσουμε το μοτίβο του Βήματος) ήταν εκείνος που προσπάθησε να χτίσει τις πρώτες γέφυρες ανάμεσα στις δύο πλευρές και τα κατάφερε αφού πράγματι υπήρξε ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας εκείνο το διάστημα όπως αποκαλύπτει το ΒΗΜΑ στο δημοσίευμα του αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν όπως αποδείχτηκε το αναμενόμενο για καμία από τις δύο πλευρές.
Από την άλλη πλευρά, ο Παύλος Παπαδόπουλος που υπογράφει το σημερινό ρεπορτάζ για τη συνάντηση Τσίπρα – Ψυχάρη… Υπέγραψε και την πρώτη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο «ΒΗΜΑ», μάλιστα λεγόταν ότι στο παρελθόν ο πρωθυπουργός τον συμβουλευόταν στους λόγους του.
Η δεύτερη αποκάλυψη έχει να κάνει με το τι έπεται. Μαθαίνουμε ότι η πλευρά του Σταύρου Ψυχάρη διατείνεται ότι η δημοσιοποίηση των επαφών είναι απλά ένα τροχιοδεικτικό και ότι αν χρειαστεί υπάρχουν και άλλα ντοκουμέντα που έχει στη διάθεση του ο εκδότης τα οποία θα φέρουν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα… Διότι σωστοί οι ισχυρισμοί του Μαξίμου, αλλά οι αλλεπάλληλες επαφές των δυο ανδρών σε συνδυασμό με τη ρητορική κατά της διαπλοκής που αναπτύσσει διαχρονικά ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί προβληματισμό.
Την ίδια ώρα όμως από το ρεπορτάζ της εφημερίδας προκύπτει ότι τα ραντεβού ήταν κατόπιν αιτήματος του Σταύρου Ψυχάρη. Ποιος ο σκοπός τους εάν δεν ήθελε να ζητήσει τίποτα;
Τέλος θα έχει πολύ ενδιαφέρον η αυριανή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Νίκο Χατζηνικολάου ο οποίος ελπίζουμε να του θέσει ευθέως το θέμα και να τον ρωτήσει επίσης αν εκτός από τον Σταύρο Ψυχάρη έχει πραγματοποιήσει και άλλες ανάλογες μυστικές συναντήσεις με άλλους μηντιάρχες ή με μεγαλοεπιχειρηματίες γενικότερα.
- αναδημοσίευση από το enimerosi24 
- διαβάστε ΕΔΩ  ολόκληρο το  κείμενο υπό τον τίτλο "Ο ηγέτης, ο εκδότης και... η γάτα των Ιμαλαΐων" που υπογράφει ο Παύλος Παπαδόπουλος στο ΒΗΜΑ