ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Απεργία διαρκείας μέχρι τη νίκη...

...ή επανάληψη της σποραδικής «αγωνιστικής» εθιμοτυπίας;

Aνοιχτή επιστολή του μέλους του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, Γιάννη Γκίρμπα:

Σήμερα Παρασκευή 4/3/2016 καλούμαστε τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ να ξανα - συνεδριάσουμε με την παρουσία των προέδρων των Ενώσεων-μελών της Ομοσπονδίας μας. Το θέμα της νέας σημερινής έκτακτης «συνεδρίασης -συνάντησης», σύμφωνα με την πρόσκληση που μας εστάλη, είναι ο «προγραμματισμός των απεργιακών κινητοποιήσεων».
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγες ημέρες, το προηγούμενο Σάββατο 27/2, μετά τη διάσκεψη των μελών των ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, των ΕΝΩΣΕΩΝ και των ΤΑΜΕΙΩΝ στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, όπου επαναδιατυπώθηκε η σχεδόν ομόφωνη βούληση για την άμεση δρομολόγηση απεργιακής αντίδρασης του κλάδου και η απόρριψη του σχεδίου (paper) Πετρόπουλου, ακολούθησε συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ όπου αποφασίστηκαν 48ωρες ..
επαναλαμβανόμενες απεργίες και για τις οποίες καλούνταν άμεσα οι Ενώσεις να προσδιορίσουν την ημερομηνία έναρξής τους.
Αντ΄ αυτής της διαδικασίας και του αναμενόμενου προσδιορισμού της ημερομηνίας έναρξης των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου για το ασφαλιστικό, καλούμαστε σε μια νέα εκ του σύνεγγυς συνάντηση, αυτή τη φορά μόνο με την παρουσία των προέδρων των Ενώσεων που δεν είναι κατανοητό πλέον τι καινούργιο μπορεί να προσφέρει στην αποτελεσματική υπεράσπιση των «κόκκινων γραμμών» του κοινού μας αγώνα. Οι θέσεις όλων είναι γνωστές και έχουν διατυπωθεί κατ΄ επανάληψη. Υπάρχουν δε και συγκεκριμένες δημοσίως διατυπωμένες προτάσεις για υποστηρικτικές παράλληλες απεργιακές δράσεις όπως η έκδοση απεργιακού εντύπου, λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού, καθημερινές εξορμήσεις στα «μαγαζιά», έκτακτες γενικές συνελεύσεις παντού, ισχυρές περιφρουρήσεις, συντονιστική επιτροπή αγώνα, απεργιακό ταμείο.
Η συνέχιση των «επαφών» με τους κυβερνητικούς παράγοντες, των αέναων συνεδριάσεων, συσκέψεων και συνδιασκέψεων χωρίς την ανάληψη των ευθυνών που μας αναλογούν ως θεσμικών συνδικαλιστικών οργάνων στην κατεύθυνση της αταλάντευτης και συντονισμένης απεργιακής καθόδου διαρκείας μαζί με όλη την κοινωνία πριν να είναι πολύ αργά, το μόνο που αποφέρει είναι το «ακατανόητο» ροκάνισμα του χρόνου μέχρι να βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων. Ελπίζουμε τουλάχιστον ότι η σημερινή συνάντηση δεν θα καταλήξει σε αναθεώρηση της εκπεφρασμένης βούλησης του κλάδου για αγώνα διαρκείας έως τη ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, έτσι όπως έχει αποτυπωθεί ομόθυμα τόσο κατά το συνέδριο και το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ όσο και στη διάρκεια των συνεδριάσεων του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ με ειλημμένες αποφάσεις για κάθοδο σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι δύο σχετικά πρόσφατες εικοσιτετράωρες απεργίες δεν ήταν ενταγμένες σε έναν συνολικότερο στρατηγικό-συνδικαλιστικό σχεδιασμό με «πνεύμα» κλιμάκωσης και προοπτική νίκης. Μία πιθανή επανάληψη σποραδικών, ξεκομμένων από την υπόλοιπη κοινωνία και χωρίς συνέχεια, απεργιών, όχι μόνο δεν θα θορυβήσει την εξουσία αλλά, στην παρούσα φάση, θα εξυπηρετήσει μόνο εκείνους τους γραφειοκρατικούς συνδικαλιστικούς κύκλους που θέλουν απλώς να διασφαλίσουν τη διαιώνιση του ρόλου τους και στο μέλλον.
Tέλος, τα μέλη των Ενώσεων της χώρας και γενικώς όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα στις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες ότι δεν φοβούνται να χάσουν λίγα μεροκάματα απεργώντας από το να χάσουν τα πάντα! Έτσι θα πάψουν ορισμένοι να χρησιμοποιούν συστηματικά ως επιχείρημα τις φοβίες των ολίγων ως δήθεν φόβους των πολλών, προκειμένου να δικαιολογούν τη συνδικαλιστική απραξία και αδράνεια.
Όσοι και όσες κρατήσαμε την ΕΡΤ3/ΕΡΤ ανοιχτή με καθεστώς αυτοδιαχείρισης και αυτοδιεύθυνσης επί 2 χρόνια ακυρώνοντας στην πράξη το «μαύρο» της προηγούμενης συγκυβέρνησης, δεν σκεφτήκαμε ούτε στιγμή την ήττα. Αυτό οφείλουμε να πράξουμε και τώρα. Άλλωστε, ο αγώνας συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα…
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Γιάννης Γκίρμπας, δημοσιογράφος, μέλος ΔΣ της ΠΟΕΣΥ

- από το asyntaxtostypos