ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Να απαγορεύεις στον δημοσιογράφο να μπει μέσα!

Να τα λέμε τα αρνητικά των δημοσιογράφων, σύμφωνοι. Και τα λέμε. Αλλά υπάρχουν και άλλοι χειρότεροι, «υπηρέτες» της τέχνης μάλιστα. Να είσαι ας πούμε ιδιοκτήτης ενός θεάτρου και να μην επιτρέπεις την είσοδο σε έναν δημοσιογράφο του θεατρικού ρεπορτάζ επειδή σου έκανε κριτική.
Τόπος: Θέατρο «Στοά», Ζωγράφου. Θύμα, ας πούμε γιατί μόνο θύμα δεν είναι, ο Γιώργος Σαρηγιάννης (από τους εκλεκτούς του χώρου). Θύτης, στην κυριολεξία θύτης, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Θανάσης Παπαγεωργίου, γενικός διευθυντής της «Στοάς» και πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου (δημόσια θέση!). «Στο θέατρο αυτό είστε ανεπιθύμητος» του είπαν μόλις πήγε ο δημοσιογράφος να παρακολουθήσει την παράσταση. Αιτία; Η κριτική που είχε ασκήσει ο Γιώργος Σαρηγιάννης στον Θανάση Παπαγεωργίου. Προφανώς.. θα πρέπει να γράφουμε μόνο θετικά ώστε να γινόμαστε αρεστοί.
Με τη λογική αυτή δεν θα έπρεπε εμείς του μουσικού να μπαίνουμε σε συναυλίες, οι πολιτικοί συντάκτες θα απαγορεύοταν να συμμετέχουν στις συνεντεύξεις τύπου, οι αθλητικοί να κάνουν περιγραφή αγώνων κ.ο.κ.
Το αντιμετωπίζουμε και στο ραδιοφωνικό ρεπορτάζ. Δέκα θετικά να γράψεις για έναν, μόλις πεις ένα αρνητικό σε θεωρεί πουλημένο και βαλτό. Δεν καταλαβαίνουν πως ο καθένας προορίζεται να κάνει τη δουλειά του. Είτε αρέσει, είτε όχι. Αυτοί τη δική τους και ο δημοσιογράφος να κρίνει.
Το ζήτημα είναι βέβαια πως (αυτός) ο Θανάσης Παπαγεωργίου είναι πρόεδρος του ΔΣ ενός δημόσιου οργανισμού. Και άνθρωπος της τέχνης εννοείται. Τόση δημοκρατία, πως την αντέχει άραγε;
 
Δημήτρης Κανελλόπουλος (e-tetradio)