ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Η El Pais κλείνει την έντυπη έκδοση

O Aντόνιο Κάνιο στο newsroom της EL PAÍS
"Το βήμα από το χαρτί στην ψηφιακή έκδοση δεν είναι καν το μεγαλύτερο από τα πολλά βήματα που θα πρέπει να κάνουν οι εφημερίδες μέχρι να βρούμε τον αληθινό χώρο μας στο μέλλον". Αυτό αναφέρει ο διευθυντής της ισπανικής El Pais Αντόνιο Κάνιο σε ανοικτή επιστολή του προς τους εργαζόμενους της εφημερίδας.
Πλεον είναι πολυ πιθανό το ενδεχόμενο να σταματήσει η έντυπη έκδοση της El Pais, λόγω των χαμηλών πωλήσεων της εφημερίδας (η κυκλοφορία της μειώνεται σταθερά από το 2008 που ξέσπασε στη χώρα η οικονομική κρίση) καθώς και της παγκόσμιας τάσης για ιντερνετική ενημέρωση.
"Μπορούμε ήδη να υποθέσουμε πως μόνο μια μειονότητα έχει πια τη συνήθεια να αγοράζει.. εφημερίδα στο περίπτερο. Η πλειονότητα των ανθρώπων, ιδιαίτερα οι νέοι, αναζητούν την ενημέρωσή τους σ' ένα φάσμα διαφορετικών συσκευών και την καταναλώνουν με διαφορετικό τρόπο", ανέφερε στην επιστολή του ο διευθυντής της εφημερίδας προσθέτοντας ότι θα εργασθεί για τη διαμόρφωση ενός ψηφιακού μέσου που θα μπορεί να απαντήσει καλύτερα στα αιτήματα των αναγνωστών...
Διαβεβαίωσε ωστόσο το προσωπικό πως η El Pais θα προσφέρει στην κυκλοφορία μια έκδοση σε  χαρτί "για όσο το δυνατόν περισσότερο", προσθέτοντας ότι θα εργασθεί "για τη διαμόρφωση ενός ψηφιακού μέσου που θα μπορεί να απαντήσει καλύτερα στα αιτήματα των αναγνωστών. "


- διαβάστε στο elpais.com ολόκληρο το κείμενο (στα αγγλικά) της ανοικτής επιστολής του Αντόνιο Κάνιο  (ΕΔΩ)