ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κήρυξε η ΠΟΕΣΥ

Την ημερομηνία έναρξής τους θα προσδιορίσουν άμεσα οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ που απέρριψαν ως απαράδεκτο το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό

Αμετακίνητοι στη θέση τους για απόρριψη του κυβερνητικού σχεδίου δια χειρός του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου για το ασφαλιστικό, τάχθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία τα μέλη σχεδόν όλων των διοικητικών συμβουλίων των Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Ταμείων Εργαζομένων στα ΜΜΕ, στη σημερινή (27/2) συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα έπειτα από σχετικό κάλεσμα της ΠΟΕΣΥ.
Παρόντα ήταν και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Ταμείων (ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ). Η πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, περιέγραψε με συγκεκριμένα στοιχεία και μελανά χρώματα τις.. επιπτώσεις που θα έχει τυχόν ένταξη των Ταμείων στο ΕΦΚΑ, απορρίπτοντας ουσιαστικά, ως καταστροφική, την πρόταση Πετρόπουλου.
 Πάγια θέση για το ασφαλιστικό όπως τονίστηκε είναι:
  •  Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
  •  Η διασφάλιση του αγγελιόσημου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ που ακολούθησε, αποφασίστηκε η κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών. Η εφαρμογή της απόφασης και ο προσδιορισμός της ημέρας έναρξης της κινητοποίησης διαρκείας, ανήκει πλέον στα ΔΣ των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό αναμένεται να κατατεθεί από 14 έως 18 Μάρτη 2016 και ο χρόνος που μεσολαβεί έως τότε είναι απαγορευτικός για την όποια (επιπλέον) κωλυσιεργία. Σε περίπτωση δε που αποφασιστεί απεργία, όχι πριν, αλλά… μετά την κατάθεση(!) του ασφαλιστικού, τότε θα αποδειχτεί ότι πράγματι, κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες επιδίωξαν συστηματικά το ροκάνισμα του χρόνου και την άνευ όρων παράδοση του κλάδου, των ταμείων του και των δίκαιων αιτημάτων του.
Μένει να αποδειχτεί πλέον στην πράξη, τόσο ο «απεργιακός ξεσηκωμός» όσο και ο «αγωνιστικός ενθουσιασμός» του κλάδου, πριν να είναι πολύ αργά. Τα χρονικά περιθώρια πλέον είναι ασφυκτικά. Αυτό επισήμαναν εξάλλου και τα μέλη του «ΜΕΤΩΠΟΥ» * στη διάρκεια των τοποθετήσεών τους στη σημερινή συνδιάσκεψη.

* Το «ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» είναι μετωπικό συνδικαλιστικό σχήμα στα ΜΜΕ (με ένα μέλος στο ΔΣ και δύο μέλη στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ) και αποτελείται από την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι) και το «Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων» (3 μέλη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ) στη Θεσσαλονίκη  (Ασύνταχτος Τύπος, Δημοσιογραφική  Ενότητα, δημοσιογράφοι της ΕΡΤ/ΕΡΤ3 και αγωνιστές συνάδελφους στα ΜΜΕ)- asyntaxtostypos.org