ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Η αγριόγατα...

Τελικά ο Σταύρος Ψυχάρης -ακόμη και "πληγωμένος"* - εξακολουθεί να εγείρει πολιτικά πάθη και να δημιουργεί συζητήσεις και έριδες γύρω από το όνομά του, προκαλώντας τελικά πόλεμο ανακοινώσεων ανάμεσα σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση.
Η ΝΔ με αφορμή το "μυθιστόρημα" του Βήματος κι εκμεταλλευόμενη τη... γάτα του Ψυχάρη, έσπευσε να εγκαλέσει την κυβέρνηση και τον Τσίπρα κανοντας λόγο για παραδοχή των επαναλαμβανόμενων κρυφών συναντήσεών του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ).
Με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απάντησε στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σχέση Τσίπρα-ΔΟΛ αναφέροντας ότι η Ν.Δ. «κάνει με άκομψο και απροκάλυπτο τρόπο τον συνήγορο της διαπλοκής». Μάλιστα το Μαξίμου ρωτάει επίσης «αν ο κατηγορούμενος για εκβιασμούς Παναγιώτης Μαυρίκος –για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ κρατούν σιγήν ιχθύος- έχει εξοφληθεί από τα ταμεία του κόμματος, ή αν έχει να λαμβάνει και..
για ποιες υπηρεσίες ακριβώς».

Στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος καλούσε τον Τσίπρα να απαντήσει:
    1. Γιατί ο "αδέκαστος πολέμαρχος" κατά της διαπλοκής, συναντάται κρυφά, όχι μία αλλά τέσσερις φορές με γνωστό μεγάλο εκδότη; Τι συζήτησαν;
   2.  Εάν του ζητήθηκε μια φορά ευνοϊκή ρύθμιση δανείων και εκείνος την απέρριψε, προς τι οι ακόμα τρεις συναντήσεις;
   3.  Εκείνος τι ζήτησε και έναντι ποιου ανταλλάγματος;
   4. Και μία τελευταία ερώτηση: Όποια απάντηση και να δώσει περιμένει να την πιστέψει κανείς;» 


Στην απάντησή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού  θέτει τα δικά του ερωτήματα:
    Αντί η ΝΔ να κάνει με τόσο άκομψο και απροκάλυπτο τρόπο τον συνήγορο της διαπλοκής, καλό θα είναι να απαντήσει ξεκάθαρα:
       1.  Γιατί το σύστημα της διαπλοκής των ΜΜΕ δεν πλήρωνε επί τόσα χρόνια τον νόμιμο φόρο επί των διαφημίσεων και τα τέλη χρήσης των συχνοτήτων;
      2.   Γιατί ποτέ επί κυβερνήσεων ΝΔ δεν έγινε διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες;
    Ρωτάμε επίσης αν ο κ. Μαυρίκος –για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ κρατούν σιγήν ιχθύος- έχει εξοφληθεί από τα ταμεία του κόμματος, ή αν έχει να λαμβάνει και για ποιες υπηρεσίες ακριβώς.
    Ο ελληνικός λαός περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι υπεκφυγές. 



* Το πληγωμένο θηρίο, λένε πως γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνο. Κανονική αγριόγατα κι όχι καμμιά γαλανομάτα των Ιμαλαΐων.