ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Tι ετοιμάζει εν κρυπτώ το προεδρείο του ΔΣ για τον ΕΔΟΕΑΠ;

Μία αλήθεια και ...πολλά ψέματα πίσω από τις πλάτες των μελών/μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ

Τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη ενα πρωτοφανές “παιχνίδι”
παραπληροφόρησης σε βάρος των μελών του ΕΔΟΕΑΠ δημοσιογράφων – διοικητικών υπαλλήλων,συνταξιούχων και εργαζόμενων στον Οργανισμό, ενώ, την ίδια στιγμή οργιάζει ενα βρωμερό κύμα κατασυκοφάντησης εναντίον των μελών του Συμβουλίου, που αντιδρούν στις πραξικοπηματικές ενέργειες του προεδρείου του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.
Εδω και πολλούς μήνες – από το 2014 – γνωρίζουμε οτι το έλλειμμα στην ετήσια διαχείριση του Οργανισμού λόγω της κατακόρυφης πτώσης των εσόδων από το αγγελιόσημο και την δραματική αύξηση της ανεργίας δεν μπορεί να μειωθεί περισσότερο από εκεί που έχει φτάσει (περί τα 15 εκ. ευρω).
Ήδη το έλλειμμα έχει μειωθεί από τον προηγούμενο χρόνο κατα 45%, αλλά όσο τα έσοδα του..
Οργανισμού δεν αυξάνονται, τόσο το έλλειμμα θα εξαντλεί τα ταμειακά διαθέσιμα, όπως και έγινε.
Το προεδρείο του νέου Συμβουλίου έφερε για απόφαση στην προτελευταία Συνεδρίαση – και μάλιστα απαίτησε να είναι ομόφωνη (!) η απόφαση - πρόταση για άμεση ρευστοποίηση μέρους των αποθεματικών, που αφορά στα δύο αμοιβαία κεφάλαια εξωτερικού, τα μοναδικά “κερδοφόρα” στοιχεία από το αποθεματικό μας, με την δικαιολογία οτι δεν θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις και μισθούς στο τέλος του μήνα.
Η απάντησή μας ήταν οτι δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να ρευστοποιηθούν τα μοναδικά κερδοφόρα στοιχεία των αποθεματικών μας όταν βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα η απόδοση της εκκαθάρισης του αγγελιοσήμου από το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, που υπερκαλύπτει τις ταμειακές μας ανάγκες για συντάξεις και υγεία.
Δεχθήκαμε μία χωρίς προηγούμενο επίθεση και κατηγορηθήκαμε από τον γραμματέα του Συμβουλίου Ν. Καρούτζο οτι “ήμαστε ο Δούρειος ίππος για την κατάρρευση του ΕΔΟΑΕΠ...”, ενω και ο πρόεδρος, κ. Ευ.Τάτσης και ο Ταμίας,κ. Τ. Παπαιωάννου επέμεναν σε ομόφωνη απόφαση ρευστοποίησης “για να έχει ο Οργανισμός ταμειακό “μαξιλάρι”...”.
Και όλα αυτά, όταν ήταν γνωστό σε όλους οτι το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ συνεδρίαζε με μοναδικό θέμα την προώθηση της εκκαθάρισης του Μαίου για την χρηματοδότηση του ΕΔΟΕΑΠ με περισσότερα από 2 εκατ. ευρω.
Απέναντι στην αταλάντευτη άρνησή μας( Ντελέζος, Αγγέλης, Χριστοδουλίδου) για το ξεπούλημα των δύο αμοιβαίων υποχρεώθηκαν να αλλάξουν την απόφασή τους και να περιμένουν μέχρι την εκταμίευση από το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ,  η οποία, όχι μόνο ήρθε την προγραμματισμένη ημέρα, αλλά και ήταν απόλυτα επαρκής για να καλύψει μαζί με τα τρέχοντα έσοδα τις ανάγκες του Οργανισμού για δύο μήνες...
Ακόμα περιμένουμε μια σαφή και ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημά μας γιατί:
  •  Το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ βιαζόταν να ρευστοποιήσει το μοναδικό κερδοφόρο στοιχείο των αποθεματικών του Οργανισμού, αν και γνώριζε οτι ταμειακά το πρόβλημα ήταν ήδη λυμένο;
  •  Την ίδια στιγμή, εδώ και τρείς μήνες, έχει σιωπηρά αρνηθεί να επιδιώξει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, που είχαν δεσμευθεί δημόσια μπροστά στην προηγούμενη διοίκηση για την απρόσκοπτη κάλυψη της χρηματοδότησης του Ταμείου από το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ (10 εκ. ευρω).
  •  Έχει αρνηθεί να προωθήσει στους αρμόδιους υπουργούς τα συγκεκριμένα αιτήματα,( επιμονή Ντελέζου-Χριστοδουλίδου σε κάθε συνεδρίαση) που αφορούν στην επέκταση του αγγελιόσημου στα διαδικτυακά ΜΜΕ, όπως και το θέμα της επαναφοράς χρηματοδότησης από τους Ισολογισμούς στην βάση της κοινοτικής Οδηγίας
  • · Γιατί  επίσης έχει αρνηθεί να θέσει άμεσα και επιτακτικά το θέμα του ενδιάμεσου “δανείου” από τις Ενώσεις προκειμένου να αποκτήσει το απαραίτητο “μαξιλάρι” μέχρι την ολοκλήρωση της αντιμετώπισης της κρίσης στο ασφαλιστικό;
Αντίθετα,  με πρωτοβούλία τους επανέρχονται τα αδιέξοδα σενάρια των περικοπών,  που ήδη έχουν αρχίσει να “τρέχουν” , μεταφέροντας ολοένα και περισσότερο στα μέλη/μετόχους μας τις μνημονιακής έμπνευσης αυξήσεις συμμετοχής στην παροχή υπηρεσιών υγείας, την ίδια στιγμή που προωθούν ανάλογες πιέσεις στους εργαζόμενους του Οργανισμού.

Χαρακτηριστικό του τρόπου “διοίκησης” ήταν οτι ετοίμαζαν αλλαγές (χρονοκαθυστερήσεις μετακύλησης) στην καταβολή των μισθών για τους υπαλλήλους του Οργανισμού και των συνταξιούχων,  χωρίς καμμία συννενόηση με τους ίδους και τους εκπροσώπους τους και χρειάστηκε η παρέμβασή μας , προχτες, στο ΔΣ για να υποχρεωθούν να τους ενημερώσουν έστω και την τελευταία στιγμή.( για την ενημέρωση των τριών εκπροσώπων των συνταξιούχων της ΕΣΗΕΑ μας απάντησαν ότι αυτοί οι εκπρόσωποι είναι για το Μεικτό και όχι για τον ΕΔΟΕΑΠ...Ανήκουστο)!
Τελικά,  τι ετοιμάζει εν κρυπτω το προεδρείο του ΔΣ για τον Οργανισμό;
Θα πάρουμε έστω και την τελευταία στιγμή μία απάντηση;

 Πόπη Χριστοδουλίδου – Γιάννης Αγγέλης