ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Αντιστεκόμαστε στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού!

Από την «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό» λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου, σε προγραμματισμένη συνάντηση της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό» με τον υπουργό ΥΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη, επιβεβαιώθηκε η κοινή αντίληψη για την μη ιδιωτικοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.
Και από τις δυο πλευρές υπήρξε κοινή εκτίμηση για τις σημαντικές κοινωνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και πολεοδομικές επιπτώσεις από την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση και δόμηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου και διερευνήθηκαν τρόποι παρέμβασης για την αποτροπή αυτής της προοπτικής.
Εξ’ άλλου, την ίδια μέρα, αντιπροσωπεία της «Επιτροπής Αγώνα» συναντήθηκε με τον.. πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα και  άλλα στελέχη και ζήτησε στοιχεία της  σύμβασης που υπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ με την Lamda Development  Α.Ε του Ομίλου Λάτση,  το Σχέδιο Γενικής Διάταξης που έχει κατατεθεί από αυτήν καθώς και μια σειρά άλλα στοιχεία. Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ υποσχέθηκε ότι τα στοιχεία αυτά θα δοθούν τις επόμενες μέρες.
Η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό»  επισημαίνει  ότι η ιδιωτικοποίηση και παραχώρηση στον Όμιλο Λάτση  για 99 χρόνια του χώρου των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και των 3,5 χιλιομέτρων της παραλίας του Αγ. Κοσμά, είναι επιβλαβής για το
δημόσιο συμφέρον και αποτελεί μια παράνομη διαδικασία η οποία βρίθει μεθοδεύσεων, παρανομιών και παραβιάσεων Συνταγματικών επιταγών, διατάξεων εθνικών νόμων και κοινοτικής νομοθεσίας, οι οποίες ήδη έχουν εντοπισθεί και καταγραφεί από δικαστές  του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης από ελληνικές και ευρωπαϊκές δικαστικές αρχές.
Η «Επιτροπή Αγώνα» θεωρεί ότι η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο των διαπραγματεύσεων που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στις Βρυξέλλες και συνεπώς, πρέπει να αποσυρθεί απ’ αυτές.