ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Μειώσεις συντάξεων και μισθών στον ΕΔΟΕΑΠ

Γενική Συνέλευση στις 30/06 στο Ξενοδοχείο Royal Olympic

Με έλλειμμα 16,3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως τρέχει ο ΕΔΟΕΑΠ και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποφυγή της εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής του Αγγελιόσημου ( καταστρατήγηση του ν. 2328/1995), ο Οργανισμός θα αντιμετωπίσει άμεσο πρόβλημα επιβίωσης.
Όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία, τα έσοδα του ΕΔΟΕΑΠ από 58 εκατομμύρια ευρώ το 2009, έχουν μειωθεί στα 24 εκατομμύρια ευρώ το 2014, ενώ τα αποθεματικά το 2015 έχουν περιορισθεί στο ποσό των 27,7 εκατομμυρίων ευρώ από 239 εκατομμύρια ευρώ το 2009.
Για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ ζητείται η άμεση επέκταση του Αγγελιόσημου στο διαδίκτυο, καθώς και η επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής δημοσίευσης στις εφημερίδες των Ισολογισμών. Πάντως, οικονομική ανάσα αναμένεται να επιφέρει στον ΕΔΟΕΑΠ ο ν. 4279/2014 (Άρθρο πέμπτο) με ισχύ από 1ης Ιουλίου 2015, που αφορά την απευθείας τιμολόγηση των..
διαφημιζομένων, και όχι μέσω των διαφημιστικών εταιριών, οι οποίες εταιρίες όταν μεσολαβούν εφεξής θα ενεργούν ως εκπρόσωποι των διαφημιζομένων. Παράβαση του νόμου επιφέρει βαριές διοικητικές και φορολογικές κυρώσεις και χρηματικά πρόστιμα.
Τέλος, δυσμενή εξέλιξη είχε για τον ΕΔΟΕΑΠ η υπόθεση της ΜΗ παρακράτησης του 10% του Αγγελιόσημου υπέρ του ΑΚΑΓΕ, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας με την 3052/2014 απόφασή του απέρριψε την προσφυγή του Οργανισμού, ο οποίος τώρα οφείλει να αποδώσει στο ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών), το μη παρακρατηθέν ποσό , βάσει του νόμου, από το 2008 μέχρι σήμερα, που ανέρχεται άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ.
Στο μεταξύ, συνέρχεται στις 30 Ιουνίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00 στο Ξενοδοχείο Royal Olympic, οδός Αθανασίου Διάκου 28 Αθήνα (Στύλοι Ολυμπίου Διός) η 3η και τελευταία Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων-μελών του ΕΔΟΕΑΠ, όπου μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης θα ανακοινωθούν, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες μας, μέτρα για περιστολή δαπανών μισθών και συντάξεων.
Διευκρινίζεται ότι η περιστολή των δαπανών μισθών και συντάξεων ανήκουν στην αρμοδιότητα και δικαιοδοσία του Δ.Σ/ΕΔΟΕΑΠ, σύμφωνα με το καταστατικό και όχι στη Γενική Συνέλευση.
Γιώργος Γιαννήλος,
εκπρόσωπος συνταξιούχων ΕΣΗΕΑ
- Αδέσμευτοι δημοσιογράφοι