ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ψυχραιμία παιδιά!

Η απόφαση του ανακριτή για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν, πράγματι, μια βόμβα. Δεν μπορείς να προσπεράσεις εύκολα ούτε τα 200 χιλιάρικα της εγγύησης, ούτε την υποχρέωση παρουσίασης στο αστυνομικό τμήμα. Ούτε, φυσικά, την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Ας μη ξεχνάμε πως ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού είναι ένα από τα κορυφαία πρόσωπα όχι μόνο της αθλητικής, αλλά και της οικονομικής ζωής του τόπου. Υπό αυτή την έννοια, ασφαλώς και η απόφαση ανακριτή-εισαγγελέα πλήττει τη δημόσια εικόνα του. Επί της ουσίας, ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση δεν αγγίζει –με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα- τον Ολυμπιακό. Εξηγώ αμέσως το γιατί:
  • Κατ΄ αρχάς ας δούμε τι δεν μπορεί να κάνει, σε σχέση με την ομάδα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά τη χθεσινή απόφαση: Δεν μπορεί να ασκεί καθήκοντα προέδρου, ούτε να εκπροσωπεί.. την ΠΑΕ στη Super League ή οπουδήποτε αλλού. Με δυο λόγια δεν μπορεί να εμπλέκεται ενεργά με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο με την ομάδα.
  • Από εκεί και πέρα, όμως, είναι γεγονός πως η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ δεν επηρεάζεται ούτε στο ελάχιστο. Πουθενά στην απόφαση ανακριτή - εισαγγελέα δεν γίνεται αναφορά σε περιουσιακά στοιχεία, άρα η μετοχική σύνθεση παραμένει ως έχει.
  • Δεν αφαιρέθηκε η φίλαθλη ιδιότητα από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού. Συνεπώς κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στον Βαγγέλη Μαρινάκη να πηγαίνει στο γήπεδο και να παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα.
  • Δεν υπάρχει, προς το παρόν, κανένας κίνδυνος για την συμμετοχή της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για να υπάρξει ο όποιος κίνδυνος θα πρέπει ο Βαγγέλης Μαρινάκης να παραπεμφθεί σε δίκη. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει ο κ. Ανδρεάδης την έρευνά του, να παραδώσει τον φάκελο και το πόρισμα στον εισαγγελέα Εφετών, να συγκληθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και να αποφασίσει εκείνο ποιους θα παραπέμψει και με ποιες κατηγορίες και ποιους θα απαλλάξει.
Όταν όλα αυτά συμβούν και διαμορφωθούν τα οριστικά δεδομένα, τότε θα μπορεί κανείς να μιλήσει με σιγουριά για την πιθανότητα να επηρεαστεί η ομάδα –και σε ποιο βαθμό. Μέχρι τότε, καλό θα είναι να κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας. Κι εκείνοι που έσπευσαν να «πανηγυρίσουν» κι εκείνοι που ετοιμάζονται να κυνηγήσουν την υπόθεση στην ΟΥΕΦΑ, τροφοδοτώντας την με φακέλους και στοιχεία (όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ). Αλλά και αυτοί που πιστεύουν πως έχουν στοχοποιηθεί οι Ερυθρόλευκοι, μέσω της δίωξης στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Η υπόθεση έχει μπόλικο «ψωμί» ακόμα...
Γιάννης Μηνδρινός  
(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στη Live Sport της Παρασκευής)
- από το harddog