ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Τσάι στο Λονδίνο..

Εργαζόμενοι στα Σπορ του Βορρά:  Πολύ περισσότερο από ένα μισθό κοστίζουν τα πούρα του Ρήγα και το κομμωτήριο της Σουλοπούλου

Με τη φράση "ο μέτοχος δεν σκοπεύει να δώσει ούτε ευρώ για τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων", ανακοίνωσε η δικηγόρος Ευριδίκη Σουλοπούλου την πρόθεση του ιδιοκτήτης της εφημερίδας ΣΠΟΡ του Βορρά, Γιάννη Ρήγα, να προχωρήσει σε πτώχευση της εταιρίας.
Με τον πλέον ανήθικο τρόπο, ο ιδιοκτήτης και η εκπρόσωπος του στην Ελλάδα, αποφάσισαν να δώσουν τέλος στην ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας χωρίς να παραθέσουν κανένα λογικό επιχείρημα για τη απόφαση τους.
Τριάντα άνθρωποι, που επί χρόνια παλεύουν για να κρατήσουν την εφημερίδα "ζωντανή", μένουν στο δρόμο από μια ακατανόητη απόφαση που κρύβει δόλο, σκοπιμότητες και πολιτική.
Για τους εργαζόμενους των ΣΠΟΡ ξεκινά ένας αγώνας που στόχο δεν έχει μόνο τις αποζημιώσεις του αλλά την ηθική τους δικαίωση για τον τρόπο συμπεριφοράς του κ. Ρήγα και της κυρίας.. Σουλόπουλου.
Το απογευματινό τσάι και το ακριβό πούρο του του κ. Ρήγα στο Λονδίνο και τα εβδομαδιαία κομμωτήρια της κας Σουλόπουλου κοστίζουν πολύ περισσότερο από τον μισθό ενός εργαζόμενου.
Το εξωφρενικό είναι ότι ο εκδοτικός όμιλος του κ. Ρήγα έλαβε προ διετίας κρατική επιχορήγηση (πρόγραμμα εξυγίανσης ονομάστηκε) ύψους 10.000.000 ευρώ. Τώρα με τη νομική βοήθεια της κα Σουλοπούλου, αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους χωρίς να νοιάζονται για τις συνέπειες, ποντάροντας προφανώς στις πολιτικές τους φιλίες και διασυνδέσεις για να αποφύγουν τις κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο σε τέτοιες περιπτώσεις.
Αυτή είναι η Ελλάδα της κρίσης στο 2015. Άνθρωποι χωρίς ηθικούς φραγμούς χρησιμοποιούν τις εφημερίδες για τις μπίζνες τους (είναι επίσης γνωστό ότι ο σύζυγος της κα Σουλόπουλου -Αλέξανδρος Κάλφας- έχει επιχειρηματικές σχέσεις, ιδιαίτερα επωφελείς για τον εαυτό του- με τις εταιρίες του κ. Ρήγα) και όταν αυτές τελειώσουν τις στέλνουν για πτώχευση (αφήνοντας εκατομμύρια χρέη σε εργαζόμενους και δημόσια ταμεία) θεωρώντας δεδομένο ότι θα καταφέρουν να επηρεάσουν την κρίση των δικαστικών λειτουργών όταν έρθει η ώρα.
Αν το πολιτικό και δικαστικό σύστημα λειτουργεί θα φανεί τους επόμενους μήνες! Θα επανέλθουμε!
- από την σελίδα στο fb των εργαζόμενων της εφημερίδας ΣΠΟΡ του Βορρά