ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Αντιδράσεις για τον «Μανδαρίνο του Μαξίμου»

Μιχόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρνάζος
Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου στο «Unfollow» υπό τον τίτλο «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η μονταζιέρα μένει…».
Το ρεπορτάζ αναφέρεται στον ρόλο του Θεόδωρου Μιχόπουλου και στον τρόπο με τον οποίο ο 60χρονος δημοσιογράφος κατάφερε να εντυπωσιάσει το στενό επιτελείο του Τσίπρα και να καταστεί τόσο απαραίτητος, ώστε να αναλάβει τη θέση του διευθυντή στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
«Ο Θ. Μιχόπουλος είναι ο άνθρωπος που συνήθως εννοούν, αλλά ποτέ δεν αναφέρουν, τα ρεπορτάζ όταν κάνουν λόγο για "πηγές του Μαξίμου"» αναφερει ο Λ. Χαραλαμπόπουλος στο ρεπορτάζ χαρακτηρίζοντας τον Μιχόπουλο ως Μανδαρίνο που "μοντάρει" ειδήσεις στο Μαξίμου. Αναφερομενος στον ρόλο Μιχόπουλου ο Λ. Χαραλαμπόπουλος γράφει:
«Μπορεί ο Τσίπρας και το επιτελείο του να θεωρούν ότι ο Μιχόπουλος τους είναι απαραίτητος, δεν γνωρίζουν όμως ότι ο δημοσιογράφος φρόντισε με κάθε τρόπο γι’ αυτό – ακόμη και με… ανορθόδοξους τρόπους. Αυτό που πραγματικά εντυπωσίασε τον Τσίπρα και την ομάδα του ήταν ότι ο Θ. Μιχόπουλος..
ήταν ο άνθρωπος που, μέσα στην προεκλογική περίοδο, κατάφερνε να αλλάζει τα "σούπερ" των δελτίων ειδήσεων με ένα τηλεφώνημα.
Δεν υποψιάστηκαν όμως ποτέ ότι αυτό μπορεί να ήταν και… στημένο. Οι φιλίες λειτουργούν και αμφίδρομα, κι ο Θ. Μιχόπουλος έχει περάσει πολλά χρόνια στα ιδιωτικά κανάλια. Τόσα, ώστε να μπορεί να συνεννοηθεί πώς θα βγει ένα θέμα στο δελτίο και πώς μετά θα "διορθωθεί" στον αέρα με ένα δικό του τηλεφώνημα. Μόνο που αυτές οι «φιλίες» δεν είναι χωρίς ανταλλάγματα, μόλις ο "φίλος" καταφέρει να εδραιώσει τη θέση του πλάι στον πρωθυπουργό».

«Αδικούν τον Μιχόπουλο»
Η αντίδραση ήρθε μέσω ενός κειμένου στην Εποχή (ΕΔΩ) υπό τον τίτλο «Ενα φάουλ του Unfollow» και μιας ανάρτησης στο μπλογκ Ενθέματα (κι ένθετο στην Κυρ. Αυγή) που την υπογράφει ο Στρατής Μπουρνάζος και τιτλοφορείται «Ένα απαράδεκτο δημοσίευμα του Unfollow» και στο οποίο γίνεται λόγος για ένα «ψευδές και εντελώς άδικο κείμενο, για τον Θοδωρή Μιχόπουλο».
Το κείμενο βασίζεται αποκλειστικά στην προσωπική μαρτυρία του Μπουρνάζου χωρίς να απαντά στο σκεπτικό και τα (βάσιμα ή όχι) επιχειρήματα του Χαραλαμπόπουλου.
Ο Στρατής Μπουρνάζος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Νιώθω να με πνίγει το άδικο, όταν ένας τέτοιος άνθρωπος, αγαπητός και σεβαστός, σπιλώνεται και περιγράφεται ως «μανδαρίνος», ιθύνων της «αριστερής μονταζιέρας» και ιδιοτελής. Ασφαλώς, δεν είστε υποχρεωμένοι να με πιστέψετε. Ωστόσο, το δημοσίευμα αδικεί βάναυσα όχι μόνο τον Θ. Μιχόπουλο, αλλά και το Unfollow. Και πιστεύω ότι όταν κάποιος, και ειδικά σύντροφος, περιγράφεται με τόσο μελανά χρώματα, ο καθένας μας πρέπει, αφού ερευνήσει και σκεφτεί, να κρίνει: δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο, και όσα υποστηρίζει ο Λ. Χαραλαμπόπουλος και όσα υποστηρίζω εγώ».