ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Νέα «καμπάνα» στον Ανδρέα Κουρή...

...για οφειλές προς τους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis

Νέα «καμπάνα» έπεσε από ένα ακόμη δικαστήριο στον Ανδρέα Κουρή το οποίο τον καταδίκασε σε 20 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για οφειλές προς τους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis.
Η νέα καταδίκη του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή επιβλήθηκε από το Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, έπειτα από καταγγελία στο ΣΕΠΕ από μια ακόμη ομάδα απολυμένων των καταστημάτων Metropolis και αφορούσε τη μη καταβολή αποζημιώσεων. Προκαλεί εντύπωση ότι η νέα καταδίκη του Ανδρέα Κουρή δεν συνοδεύτηκε από την επιβολή χρηματικού προστίμου, κατά παράβαση του σχετικού νόμου.
Aυτή η καταδίκη του Ανδρέα Κουρή επήλθε έπειτα από καταγγελίες των απολυμένων στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) το 2011, δηλαδή έπειτα από  3,5 ολόκληρα χρόνια, γεγονός ενδεικτικό της χρονοβόρας διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης σε ότι αφορά τις εργατικές διαφορές. Αλλά και επεξηγηματικό σε ότι αφορά την ευχέρεια των εργοδοτών να παρανομούν ασύστολα..
παρακρατώντας μισθούς και αποζημιώσεις των εργαζομένων που τις επενδύουν σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες και σε βάθος χρόνου, μέχρι να τελεσιδικίσουν οι δικαστικές αποφάσεις. Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις ζωές αυτών που πάνω στον ιδρώτα τους οικοδομούνται οι μπίζνες.
Παρ’ όλο που σε όλα τα αστικά δικαστήρια που είχαν προηγηθεί ο Ανδρέας Κουρής επέλεξε να είναι απών τόσο με τη φυσική παρουσία του, όσο και δια της εκπροσώπησης μέσω του συνηγόρου του, αυτή ήταν  η δεύτερη συνεχής φορά που δεν έλαμψε δια της απουσίας του, έστω και δια της εκπροσώπησης μέσω συνηγόρου. Κάτι που δείχνει ότι, από εδώ και πέρα, αισθάνεται το «στρίμωγμα» των ποινών που επιβάλλονται από τα ποινικά δικαστήρια με τις καταδίκες που του έχουν επιβάλει μέχρι στιγμής, αλλά και με αυτές που έπονται.

H καταδίκη σε 32 μήνες φυλάκιση
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο ο Ανδρέας Κουρής, παρουσία συνηγόρου, έφαγε μια ακόμη βαριά «καμπάνα» καθώς καταδικάστηκε σε 32 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 14.600 ευρώ ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου καταστημάτων Metropolis . Με την ίδια ποινή καταδικάστηκε και η μητέρα του Αγγελική, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πάλι για οφειλές προς τους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis. Η ποινή επιβλήθηκε έπειτα από καταγγελίες απολυμένων των καταστημάτων Metropolis στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) το 2012, δηλαδή σχεδόν μετά από 3 περίπου χρόνια, για μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων.

Συνέλευση Απολυμένων από τα καταστήματα Metropolis