ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Το Μεμόριαλ ταιριάζει στον ταμία του ΕΔΟΕΑΠ...

Καρούτζος: «Πρόεδρε έλα, βάλτο σε ψηφοφορία, να τελειώνουμε…» 

Μια ενημέρωση για τις συμβάσεις του Οργανισμού με διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικά νοσοκομεία και τις μεθοδεύσεις για περικοπές στον τομέα υγείας:
Το νέο προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ, μετά από τρεις μήνες έκλεισε, πράγματι μία καλή συμφωνία με ένα διαγνωστικό κέντρο (έστω κι αν έχει λίγα υποκαταστήματα). Είχε όμως προηγουμένως καταφέρει με την αμέλεια και την αδιαφορία του, να  διακόψει  την σύμβαση με το Ταμείο, ένα απαραίτητο για τα μέλη - μετόχους, ιδιωτικό νοσοκομείο. Καθώς επίσης  και να παρουσιαστεί πρόβλημα (που ευτυχώς λύθηκε προς το παρόν) και με ένα μεγάλο διαγνωστικό κέντρο. Αλλά, η φάκα στην προχτεσινή συνεδρίαση, είχε και… τυράκι.
 Η Επιτροπή ΤΥΠ ζήτησε από τις υπηρεσίες να βάλουν νέα τιμή ΕΔΟΕΑΠ (την χαμηλή των συμβεβλημένων) – μετά και από την διακοπή σύμβασης με το μεγάλο νοσοκομείο – για όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις σε μη συμβεβλημένα νοσοκομεία και κλινικές.
 Αποτέλεσμα, οι τιμές, με τις οποίες θα αποζημιώνει ο ΕΔΟΕΑΠ τον ασφαλισμένο για..
χειρουργούς, αναισθησιολόγους κ.α. κατέβηκαν αρκετά και επομένως, πρόκειται για περικοπή, για μετακύλιση μέρους του κόστους στον ασφαλισμένο ή αν προτιμάτε για «εξοικονόμηση» όπως την χαρακτήρισε, ο ταμίας του ΔΣ.
Το γεγονός αυτό, το καταγγείλαμε, οι σύμβουλοι Αγγέλης, Ντελέζος, Χριστοδουλίδου και Νεστορίδης. Το θέμα μάλιστα δεν το εισήγαγε καν η Τριμελής Επιτροπή ΤΥΠ, αλλά υπηρεσιακοί παράγοντες…
Και για να είμαστε απολύτως ακριβείς, ο κ. Νεστορίδης τόνισε ότι το θέμα εισήχθη δια της πλαγίας οδού, ενώ υπογράμμισε ότι δεν έφεραν καν προϋπολογισμό για το ΤΥΠ. (Ως όφειλαν).
Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε το σχόλιο του ταμία, κ. Τάσου Παπαιωάννου, πως κι εκείνος θα ήθελε να νοσηλεύεται στο Μεμόριαλ και να τα πληρώνει όλα, ο ΕΔΟΕΑΠ… Σχόλιο ειρωνικό και
προκλητικό για τους ασφαλισμένους, χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους και κακοπληρωμένους μέσα σε τόσο δυσχερή οικονομική συγκυρία.
 Ο πρόεδρος του ΔΣ, κ. Ευ. Τάτσης είπε, πως δεν είναι και τόσο «τραγικό» το κόστος ,που μετακυλίεται…Και ο γ.γ. ο κ. Καρούτζος, αφού εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να μας ξαναπεί ότι … «παρατράβηξε αυτό το πανηγυράκι», εντελώς δημοκρατικά, όπως και σε όλες τις συνεδριάσεις,
απευθύνθηκε στον πρόεδρο: «πρόεδρε έλα, βάλτο σε ψηφοφορία, να τελειώνουμε…».
Υπερψήφισαν οι κ.κ Τάτσης, Καρούτζος, Παπαιωάννου, Σταθάτου και Καταϊφτσής και καταψήφισαν οι Νεστορίδης, Αγγέλης, Ντελέζος και Χριστοδουλίδου. Θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου.
Πρόκειται για περικοπή καραμπινάτη στον τομέα υγείας και μάλιστα, με εντελώς αντιδημοκρατικές διαδικασίες, με μια απαράδεκτη προσπάθεια να επιρρίψουν την ευθύνη σε υπηρεσιακούς παράγοντες κι από πάνω, ειρωνείες, και άσκηση τρομοκρατίας εις βάρος των μελών του ΔΣ, που διαφωνούν. Και φυσικά έχουμε και έναν πρόεδρο, που σφυρίζει,  τάχα μου - τάχα μου αδιάφορα, αλλά επιχειρεί να καταστρατηγήσει τα πάντα, ακόμα και την ψηφοφορία. Και αυτό ονομάζεται σοβαρή διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ!
 Όλη η αγωνία του ασθενούς είναι, όπως όλοι γνωρίζουμε η αμοιβή του χειρουργού ή άλλου γιατρού και φυσικά και του αναισθησιολόγου. Και τους φέραμε και πρόσφατα παραδείγματα, με επεμβάσεις σε δημόσια νοσοκομεία, που σε κρατούν …αιώνες στην αναμονή αν δεν πληρώσεις ή δεν έχουν δυστυχώς οι φιλότιμοι γιατροί ούτε τα αναγκαία υλικά για το χειρουργείο…
 Όμως, να είστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να τους βλέπουμε να δυσκολεύουν και άλλο την ζωή των μελών -μετόχων του Οργανισμού.
  Γιάννης Αγγέλης - Πόπη Χριστοδουλίδου