ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Αντιδράσεις για το νέο μυστικοσύμβουλο του Σαμαρά

Ο Ρουσόπουλος στέλνει στο περιθώριο τον Μουρούτη

Τον Μάιο του 2010 ο Αντώνης Σαμαράς είχε δηλώσει «δεν απολογούμαι για το χθες, δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου» για να του απαντήσει άμεσα ο Θοδωρής Ρουσόπουλος: «Δεν ζήτησα ποτέ και από κανέναν, ούτε από τον κ. Σαμαρά, να απολογηθεί για εμένα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κύριε Σαμαρά και εσείς αυτό το γνωρίζετε».
Πέντε χρόνια μετά -και έπειτα από την μερική αποκατάσταση του Θ. Ρουσόπουλου τον περασμένο Οκτώβριο (προσκλήθηκε επίσημα στην εκδηλωση γενεθλίων της ΝΔ)- ο Σαμαράς δείχνει να επενδύει στον πρώην υπουργό και έμπιστο του Κ. Καραμανλή και από τον τρίτο όροφο της Συγγρού αναζητείται τώρα συγκεκριμένος ρόλος για Ρουσόπουλο χωρίς να διαταραχτούν άμεσα κάποιες  ισορροπίες στο κόμμα και χωρίς να υπάρξουν (έντονες) αντιδράσεις.
Ο Σαμαράς λέγεται ότι προορίζει τον Ρουσόπουλο για το επικοινωνιακό επιτελείο, σε ρόλο συμβούλου, αλλά το πουλέν του Καραμανλή έχει τους λόγους του να μην επιθυμεί την..
επαναδραστηριοποίησή του στα επικοινωνιακά. Αν δεν υπάρξει άλλη πρόταση, έχει ζητήσει να περιοριστεί σε ένα άτυπο συμβουλευτικό ρόλο -κάτι σαν μυστικοσύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, περιορίζοντας έτι περαιτέρω την δράση και δραστηριότητα του έτερου σύμβουλου, Γιώργου Μουρούτη ενώ επιπτώσεις είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν και για τον Χρύσανθο Λαζαρίδη.
Ολα αυτά και παρά τις προσπάθειες περί του αντιθέτου, είναι φυσικό να προκαλούν αντιδράσεις  μέσα στη Συγγρού, αλλά μια συμμαχία Σαμαρά – Ρουσόπουλου είναι προφανές πως έχει ευρύτερες εσωκομματικές και πολιτικές διαστασεις καθώς ο Σαμαράς ποντάρει -αυτή τη χρονική στιγμή- σε μια εκεχειρία με την καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ...