ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Και στο βάθος κήπος, κύριε Χατζηνικολάου

Να πω ότι μου έκανε εντύπωση στην μίνι-συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη από το Νίκο Χατζηνικολάου στον Real Fm το γεγονός ότι καμία ερώτηση δεν αφορούσε στο υπουργείο Πολιτισμού; Δυστυχώς ουδεμία έκπληξη! 
Εδώ θα πείτε οι παρουσιαστές και οι πολιτικοί συντάκτες απέφευγαν τέτοια ερωτήματα «ξεχνώντας» την ιδιότητα των συνομιλητών τους όποτε κι αν συνδιαλέγονταν με τους κατά καιρούς υπουργούς Πολιτισμού - ακόμα και σε πολύ καλύτερες εποχές. Ούτως ή άλλως έτειναν σιωπηλά και οι μεν και οι δε να θεωρούν «παρακατιανό» το ΥΠΠΟ. Δεν θα ξεχάσω π.χ. μία επισήμανση του (δημοσιογράφου ακόμα τότε) Σταύρου Θεοδωράκη περί «υποβάθμισης» του Θεόδωρου Πάγκαλου, όταν ο τελευταίος είχε αναλάβει το ΥΠΠΟ. Κοινό το μυστικό: οι περισσότεροι δημοσιογράφοι θεωρούν το ΥΠΠΟ.. διακοσμητικό υπουργείο και οι περισσότεροι πολιτικοί φέρονται καταρχάς αναλόγως αν τύχει και το αναλάβουν.
Συνεπώς; Σήμερα υπό τη Δαμόκλειο σπάθη τόσο κρίσιμων εξελίξεων περίμενα κι εγώ να κάνει την έκπληξη ο Χατζηνικολάου που-ειρήσθω εν παρόδω- δεν έχει καν σελίδες πολιτισμού στις εφημερίδες του; Ελα ντε! (update: Στη Real News υπάρχει ένα μικρό ένθετο πολιτισμού στις κοσμικές σελίδες). Παρόλα αυτά εξακολουθεί να με ενοχλεί και να με επαναστατεί ο υπουργός Πολιτισμού να αντιμετωπίζεται απλώς ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καμία ερώτηση να μην άπτεται της ιδιότητάς του, ενώ αυτό θα ήταν αδιανόητο αν ο Χατζηνικολάου είχε απέναντί του τον Κουρουμπλή π.χ.

- διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου της Ναταλί Χατζηιωάννου στο e-tetradio