ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Liberation

Την παραίτησή του και την αποχώρησή του από την εφημερίδα ανακοίνωσε ο διευθυντής της Liberation Νικολά Ντεμοράν. Η ανακοίνωση έγινε κατά την διάρκεια συνέντευξης που έδωσε αποκλειστικά στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Monde. Για πολλούς η παραίτηση του διευθυντή ήταν αναμενόμενη καθώς η Liberation  βρίσκεται εν μέσω σοβαρής κρίσης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ίδιο, στους μετόχους και τη σύνταξη της γαλλικής εφημερίδας.
«Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του διευθυντή και να αποχωρήσω από τη Liberation. Η Liberation διέρχεται πλέον μία ανοικτή κρίση…θεωρώ ότι αποτελεί δική μου ευθύνη ως επικεφαλής να ξαναδώσω περιθώρια ελιγμών και διαπραγμάτευσης στις διαφορετικές πλευρές» δήλωσε.
Ο Νικολά Ντεμοράν ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας τον Μάρτιο 2011. Με την πάροδο του..  χρόνου οι σχέσεις του με τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας επιδεινώθηκαν και δέχθηκε τέσσερις ψήφους μομφής εναντίον του. Η κρίση κορυφώθηκε την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, κατά την απεργία στη Liberation, όταν το κείμενο που έγραψε για το φύλλο της επόμενης ημέρας δεν έγινε δεκτό από την συντακτική ομάδα.